Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 5. kolo
04.09.2021 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nathan Patterson slaví gól spoluhráče (© AFP)

Skotsko se proti Moldavsku protrápilo k hubené výhře

Skotové si skrze automaticky očekávanou výhru nad Moldavskem udrželi naději na mistrovství světa, avšak žádné psychologické vzpruhy se jim věru nedostalo. Ze šestnácti střel vytěžili všehovšudy jediný gól a divže se proti trpaslíkovi nestrachovali o výsledek...

První poločas byl ještě takřka perfektní. Steve Clarke udělal v sestavě šest změn, které svou měrou přispěly k revitalizovanému, svěžímu výkonu. Mezi nimi se vyjímali především Nathan Patterson, startující své první utkání na pravém kraji obrany, a také útočník Kevin Nisbet. Právě s ním si Patterson ťukl míč poté, co vystihl rozehrávku kapitána Armase, aby záhy jeho vyraženou střelu jednoduše doklepl do sítě Lyndon Dykes. Ani ne čtvrthodina pryč, a Skotsko už vedlo. Vypadalo to na bezproblémový večer a hravě splněnou povinnost.

Skotové měli záhy několik příležitostí vedení navýšit, většinou však příslušely hráčům, kteří se pro střílení gólů úplně nenarodili. Kieran Tierney tak zblízka hlavičkoval jen do země a Patterson z dobré pozice trestuhodně přestřelil. A za tyto momenty také favorit klidně mohl obratem pykat: Mihail Ghecev minul jen o metr a hlavička Maxima Potirnicheho se málem zakroutila za zadní tyč.

Tlak na Skoty se zvyšoval s postupujícími minutami a přetrvávajícím hubeným vedením. Když Billy Gilmour zahodil další stoprocentní šanci a Ryan Christie přestřelil po výtečné příhře Davida Turnbulla, začínalo to vypadat jako jeden z těch zápasů, kde lepší tým lituje klasické heslo "nedáš, dostaneš”.

Naštěstí pro Skoty však 175. národní tým světa dle žebříčku FIFA závěrečný tlak ve vyrovnávací branku neproměnil - problém byl však už jen v tom, že k němu vůbec došlo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele