Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 10. kolo
15.11.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roberto Mancini (© AFP)

Severní Irsko zastavilo Itálii, tu čeká jen baráž!

Itálie nezvládla poslední krok a v závěrečném duelu o postup dokázala s domácím Severním Irskem jen remizovat. Manciniho favorit tudíž ve skupině končí až za prvním Švýcarskem, takže ho opět čeká neradostná baráž, s níž nemají Italové moc dobré zkušenosti.

Trenér Roberto Mancini před zápasem trochu obhajoval to, že jeho týmu od doby, kdy vyhrál poslední Euro, došel dech. Utěšoval stále ještě čerstvě slavící fandy, že posledních pár výsledků nebude mít na hru jeho svěřenců vliv a že se rozhodně dostanou na mistrovství světa. No, možné to je, ale rozhodně ne na základě kvalifikace. Italové totiž ve městě, kterému vzdal ve stejnojmenném snímku hold oscarový tvůrce Kenneth Branagh, remizovali bez branek.

Manciniho skvadra nastoupila bez vyložené hrotové devítky a bylo to znát. Lorenzo Insigne v pozici falešného hrotu neodváděl zdaleka tak kvalitní práci jako na kraji útoku, v dresu Neapole. Italové sice měli na hřišti viditelnou převahu a často míč putoval z jedné italské nohy na druhou, aniž by jeho trajektorii dokázali Severní Irové nějak usměrnit nebo překazit. Ale to bylo všechno.

Po pětadvaceti minutách neuspěl střelou Barella a dorážka kapitána Neapole Insigneho zase napálila míč vysoko nad. O pár minut později rozkmital své rychlé nohy generační talent Federico Chiesa, jenže jeho průnik do vápna přesnou střelou neskončil.

Pro domácí ekipu to nebylo snadné utkání, hráči často bránili bez míče a jen se snažili kopírovat pozice svého soupeře. Jeho bránu nedokázali výrazně napadnout ani po změně stran. Jenže tahle taktika Italům nevoněla a úspěšně jejich pokusy neutralizovala.

Brankář Donnarumma musel první větší šanci soupeře řešit až v 50. minutě, kdy vychytal z pár kroků zakončujícího Savilleho. Po hodině hry mohl kontrovat Chiesa, kterému připravil míč pro střelu Berardi, jenže Chiesův obstřel skončil mimo. V Belfastu dokonce mohla zavládnout vlna nadšení po výhře! Conor Washington se v 91. minutě dostal až za italskou obranu, obešel dokonce i Donnarummu, jenže pak napálil jediného obránce na čáře!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3,78-2,83. Tak to vidí tipáček. O 3 a více pro hosta.

Reagovat
REPLIKATOR

0:0

Reagovat
Selänne

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
DelPiero137

Jak ja neznasam tieto antifutbalove ostrovne repre. Za vsetko moze Jorginho a dve zahodene penalty proti Svajciarom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele