Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Maďarsko vyhrálo pohodlně v San Marinu, kde kopalo tři penalty

San Marino se utkalo s Maďarskem v netypickém mezinárodním souboji dvou celků, které mají italského trenéra. Tím šťastnějším byl podle očekávání Rossi, jehož Maďarsko dokázalo na Apeninském poloostrově vyhrát 3:0.

Jasný favorit šel do vedení už ve 13. minutě, kdy fauloval ve vlastním pokutovém území Battistini a následný pokutový kop proměnil Szalai. Další příležitost skórovat z penalty dostalo Maďarsko ve 20. minutě a tentokrát se k míči postavil Sallai, jehož však Benedettini vychytal.

Sallai měl na hlavě druhý gól zápasu i ve 31. minutě, jeho pokus však mířil pouze těsně nad. Ve 33. minutě dostal míč mezi tři tyče podruhé v zápase Szalai, radost z gólu však netrvala dlouho, byl totiž odvolán kvůli předcházejícímu ofsajdu.

I po změně stran hrozilo před bránou San Marina především duo Szalai - Sallai a v 50. minutě se první jmenovaný gólově neprosadil kvůli skvělému akrobatickému zákroku Benedettiniho, kterému se podařilo míč vyrazit na rohový kop.

V 65. minutě se rozhodl místo zpracování míče střílet Kleinheisler, jemuž však střela z voleje příliš nevyšla a San Marino bylo se silnějším soupeřem stále v kontaktu. V 70. minutě předvel další skvělý zákrok Benedettini, který dokázal vyrazit Kalmarovu prudkou střelu.

O minutu později však San Marinu nepomohl už ani Benedettini. Botka poslal z pravé strany centr na zadní tyč, kde stál připravený Sallai a hlavou míč usměrnil mezi tři tyče. V 83. minutě vykopával míč po střele Kalmara z vlastní brankové čáry Rossi, dorážku Orbána zase vychytal Benedettini.

V 88. minutě nařídil skotský rozhodčí Walsh už třetí penaltu pro Maďarsko, ke které se pro změnu postavil Nikolić, který prudkou střelou doprostřed jednoznačně potvrdil, že Maďaři si všechny tři body odvezou.

V zápase se San Marinem tak Maďarsko zvítězilo 3:0, avšak trápila ho produktivita a dva góly vstřelilo z pokutového kopu. Po vysoké remíze 3:3 s Polskem tak Maďaři svůj druhý zápas tohoto kvalifikačního cyklu vyhráli a ve středu je čeká zajížďka do Andorry. San Marino se představí ve stejný den doma proti Albánii.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele