Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

San Marino padlo, doma dostalo od Andorry tři branky

Tohle byla pro Andorru historická noc. Ne snad, že by poprvé vyhrála, ale ještě nikdy v její historii nezvítězila takovým rozdílem. San Marinu totiž dala rovnou tři branky, čímž své dosavadní maximum vylepšila o jeden zásah.

Andorra slaví druhou výhru v této kvalifikaci a i když ji postup na mistrovství "těsně" mine, určitě může slavit. Povedlo se jí zlepšit své osobní maximum a můžou za to branky trojice Pujol, Moreno a Cucu. Tu první branku měl na svědomí Marc Pujol už v desáté minutě. Fernández se pokusil vypálit a jeho tvrdou ránu brankář Elia Benedettini vyrazil jen před sebe, kde se nacházel hostující kapitán Pujol. Proti ráně umístěné na zadní tyč od holohlavého skippera neměl Benedettini šanci.

Jinak se na první poločas zas tak moc dívat nedalo. Přeci jen, nekvalita na obou stranách je značná, takže některé situace, respektive jejich řešení, působily skoro až komickým dojmem. Ne tak akce Andorry ze 38. minuty. V ní Fernández dostal krásnou nahrávku do uličky a vběhl s ní do vápna. Takže brankář Benedettini musel hodně rychle vyběhnout, aby jeho oblouček zachytil.

První poločas uzavřel opět kapitán Pujol, který vnikl do vápna, dostal tam na přední tyč krásnou pobídku, jenže míč téměř z voleje napálil asi tři metry nad břevno! Mnohem lépe se vedlo Sergimu Moreno. Ten v 53. minutě hlídkoval za vápnem a po nacvičeném signálu z rohu dostal míč. Ten z první napálil přesně tam, kam měl - 2:0.

V té době bylo San Marinu jasné, že s dnešním utkáním už asi nic neudělá. Po hodině hry mělo navíc štěstí, že hlavičkující Alavedra mířil těsně vedle. Lépe to už dopadlo v 89. minutě. Pujolovu tvrdou ránu Benedettini vyrazil jen před sebe, kde byl nejdřív Ricard Fernández, jemuž už zakončení nedělalo problémy - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele