Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Ruska (© AFP)

Rusové ani Chorvati nevstřelili gól a o první místo se stále dělí

Souboj dvou lídrů skupiny H nejenže nepřinesl vítěze, ale k vidění nebyl ani jeden gól. Vyrovnaný a nepříliš atraktivní zápas v Moskvě tak znamenal, že se Rusové a Chorvati rozdělili o body a stále se drží na čele.

Rusové oproti nepovedenému závěrečnému utkání eura proti Dánsku výrazně překopali sestavu. V brance se místo Safonova objevil Guilherme, Divejeva s Džikijou tentokráte nastoupili sami bez třetího stopera. Na pravém kraji obrany naskočil znovu Fernandes, vlevo ale nahradil Karavajev Kuzjajeva, jenž se přesunul do zálohy. Tam nastoupil s Barinovem a Golovinem, kvůli čemuž zůstali mimo sestavu Zobnin s Ozdojevem. Do útoku se přesunul Aleksej Mirančuk, spolu s ním se představili i Zacharjan a Ionov.

Chorvati na šampionátu ztroskotali až v osmifinále na Španělech, přesto i u nich došlo k velkému množství změn. Chytal opět Livaković a před ním působili Ćaleta-Car s Juranovićem, namísto Vidy a Gvardiola se ovšem prezentovali Lovren a Sosa. V záloze zůstala dvojice Brozović, Kovačić, jež na úkor Modriće doplnil Pašalić. Na jednom křídle naskočil Vlašić, na druhém nahradil Perišić Rebiće a na hrotu Kramarić Petkoviće.

V prvním poločase byla k vidění jedna zajímavější situace na každé straně. Po necelé čtvrthodině si Livaković počíhal na Zacharjanovo zajímavé zakončení, na opačném konci hřiště pak krátce před pauzou Guilherme ve skluzu zastavil Kramarićův postup.

Po návratu ze šaten o sobě znovu dal vědět Zacharjan, jeho střela z nějakých dvanácti metrů ovšem zase skončila v moci brankáře. Livaković se musel činit ještě jednou, to když v osmaosmdesáté minutě Chorvati zpackali rozehrávku a z voleje pálil Zabolotnyj.

V zamotané skupině H tak tato dvě mužstva stále vedou se sedmi body po čtyřech zápasech, o o jeden bod méně má pak Slovensko a se čtyřmi body jsou na tom shodně Slovinsko, Malta a Kypr.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele