Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 1. kolo
25.03.2021 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Valentin Mihaila (© AFP)

Rumunsko přišlo o dvoubrankový náskok, i tak přetlačilo Severní Makedonii

V docela zajímavou přestřelku se změnil souboj mezi Rumunskem a Severní Makedonií. Byť se zdálo, že domácí bez větších obtíží dokráčejí k pohodlnému zisku tří bodů, neboť ještě do 82. minuty vedli o dvě branky, velmi záhy o svůj náskok přišli. Hosté se vzchopili, vyrovnali, ale nakonec z Bukureště odjeli s prázdnou. Rozhodující gól totiž stačil zaznamenat Ianis Hagi.

Oba mančafty se před svým prvním kvalifikačním soubojem o světový šampionát v roce 2022 potýkaly s potížemi kolem nemoci COVID-19. Hosté ve finále museli vyřadit ze soupisky dva hráče, a to Ďoka Zajkova a Tihomir Kostadinova, domácí se strachovali, že by nemuseli mít na lavičce kouče Mirela Radoie, tomu však nakonec přesně v den utkání vyšel negativní test.

Rumunské mužstvo musel připravovat vlastně po celou dobu Radoiův trenérský štáb a odvedl určitě solidní práci. První půle mu, aspoň po stránce výsledkové, vyšla lépe než jeho soupeři a ve 28. minutě se radovalo z přesného zásahu. Chiriches svou přihrávku ze středu hřiště poslal na hraně ofsajdu pohybujícího se Tanaseho, který z vápna překonal brankáře Dimitrievského.

Hostující stratég Igor Angelovski mohl litovat, že jeho svěřenci nebyli během prvního dějství přece o něco produktivnější. Třeba v 8. minutě se objevil ve velmi dobré pozici Nestorovski, jenže svoje mířidla neseřídil nejlépe, ve 32. minutě se v koncovce nedařilo jeho spoluhráči Elmasovi a o pár chvil později rovněž Pandevovi, jehož zakončení zablokoval bránící Burca.

Těsně před obrátkou přišel na řadu jeden ze zajímavých momentů, jenž nebyl pro tým Severní Makedonie vyloženě pozitivní vizitkou. Pandev pronikl výpad směrem do pokutového území, proběhl kolem stopera Chirichese, chtěl si po svém pádu na trávník vymodlit nařízení penalty, sudí Fábio Veríssimo ovšem přečetl jeho záměr a udělil mu pouze žlutou kartu za simulování.

Ačkoli hosté mohli působit směrem dopředu nebezpečněji, více efektivnější byl zkrátka jejich protivník. A v 50. minutě se po asistenci Keserüho prosadil střelecky Mihaila, který ze střední vzdálenosti zamířil ukázkově ke vzdálenější tyčce. Crveni Risovi se každopádně nevzdávali a udělali moc dobře. Během jedné jediné minuty se jim podařilo rozvlnit síť hned nadvakrát.

Nejprve skóroval hlavou Ademi, u nějž se mimochodem nevědělo, zda bude vůbec připravený k tomuto duelu, a jako náhradník využil centru Alioského. A následně přesně zacílil též jeho kolega z lavičky Trajkovski, jenž se po uvolnění od Bardhiho ocitl zcela sám před gólmanem Nitou. Poslední slovo si ale vzal další ze střídajících hráčů Hagi, jenž propálil Dimitrievského.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, verietyinfo.com, digisport.ro

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele