Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 5. kolo
05.09.2021 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Rumunsko si díky skvělému úvodu poradilo s Lichtenštejnskem

Rumunsko si dle očekávání poradilo s Lichtenštejnskem, do jehož sítě dostalo míč dvakrát. Zvládlo skvěle především úvod utkání, protože jen za prvních 18 minut se prosadili Alin Toşca a Cristian Manea.

Rumunsko se už v úvodu několikrát snažilo dostat na dostřel hostující brány a zejména záložník Răzvan Marin se dvakrát pořádně obul do střely a zkušený brankář Benjamin Büchel musel dokazovat svoje reflexy. V jedenácté minutě už ale ani jeho schopnosti nestačily. Jovan Marković nejprve nezpracoval vysoký centr ze strany ideálně, ale posunul jej do druhé vlny na Alina Toşcu. A hráč, kterého by měl v oblíbených i sám mistr Puccini, ho napálil vší silou do sítě - 1:0.

Jen o sedm minut později našel Iannis Hagi krásným centrem na zadní tyč Cristiana Maneu a jeho hlavička měla dostatek síly, aby brankáře Markoviće nachytala na švestkách.

Smutné je, že po této smršti dvou branek už první půle nic zajímavého nenabídla. Tu druhou načal Jovan Marković dravým průnikem, který však skončil na posledním obránci, přes nějž Marković už přejít nedokázal.

Je pravda, že Lichtenštejnsko se do druhé půle zlepšilo v kombinaci a hrálo rozhodně mnohem aktivněji. Ale na rumunskou obranu jeho akce nestačily.

Domácí celek udělal po hodině hry několik změn a zahrát si přišel například i mladík z Parmy Dennis Man. Střídající Marius Marin se pokusil o velmi zajímavé technické řešení, jenže zpoza vápna technickým obstřelem brankáře Benjamina Büchela přemoci nedokázal. A jak se blížil konec zápasu, Lichtenštejnsku docházely síly i nápady. Nakonec si Rumunsko mohlo připsat důležité tři body do tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele