Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 10. kolo
14.11.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Georgios Masouras a Dimitrios Pelkas (© AFP)

Řecko přehrálo Kosovo, přesto má jen bod

Řecko mělo doma proti Kosovu navrch, vytvořilo si více šancí a šlo do zaslouženého vedení, přesto získalo jenom bod. Domácím v tabulce o nic podstatného nešlo, pro hosty remíza 1:1 znamená, že skončí na posledním místě své skupiny.

Domácí se do svého soupeře zakousli, už v desáté minutě vyslal parádní ránu Bouchalakis a trefil břevno. Po půlhodině hry to z trestného kopu zkoušel Kostas Tsimikas a Murić předvedl první vynikající zákrok večera. O chvíli později se pak jenom ohlédl za hlavičkou Douvikase, které chybělo několik decimetrů.

Kosovo se z defenzivní ulity dostalo až ve 34. minutě, z dvaceti metrů napřáhl Milot Rashica a míč proletěl těsně nad. Bezbrankový stav nakonec vydržel do 44. minuty, v níž se domácí dočkali zasloužené odměny. Po pravé straně postupoval Pelkas, na jeho centr si do šestnáctky naběhl Georgios Masouras a hlavičku usměrnil přesně k tyči - 1:0.

Kosovská obrana měla s Masourasem velké problémy a po návratu z kabin ho neuhlídala znovu, tentokráte ale útočník Olympiakosu z malého vápna přestřelil. Na druhé straně žehral na smůlu Muriqi, na toho při náběhu pozapomněla domácí obrana a brankáře Vlachodimose zachránilo břevno.

Řekům se nedařilo přidat pojistku a v 74. minutě to nedokázal ani Pelkas, Murić jeho zakončení zneškodnil a nic nebylo ani z následné skrumáže. A tak udeřilo Kosovo. V 76. minutě si na pravé straně vytvořil prostor Zhegrova, poslal míč do šestnáctky a nikým nehlídaný Amir Rrahmani už to měl hodně jednoduché - 1:1.

Dvě minuty před koncem se Zhegrova přeměnil v zakončovatele a selhal, sám před Vlachodimosem příliš dlouho váhal, až nakonec trefil jednoho z vracejících se obránců. Hrdinou duelu se tak nakonec stal jeho spoluhráč Murić, v nastavení vytáhl famózní zákrok proti gólové střele Vrousaie.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele