Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Rakousko otočilo vývoj s Faerskými ostrovy a na konto si tak připsalo první výhru

Rakousko se oklepalo z nedávné remízy ve Skotsku a tentokráte se dobře naladilo na důležitý středeční zápas s konkurenčním Dánskem, když dokázalo zdolat Faerské ostrovy po výsledku 3:1. Domácí sice po necelých dvaceti odehraných minutách nečekaně prohrávali, ovšem ještě do přestávky vsítili všechny tři své góly a po změně stran si už dostatečný náskok pohlídali. V tabulce jim momentálně patří druhé místo se čtyřmi body.

Hosté po nepříliš přesvědčivém výkonu v Moldavsku tentokráte nehráli vůbec špatně, ale nepovedená závěrečná čtvrthodina prvního poločasu je připravila o bodový zisk. Svěřenci trenéra Franca Fody si vytvořili první větší možnost ve 13. minutě, kdy navrátilec v sestavě Sabitzer vypálil z voleje z dvanácti metrů, ovšem pozorný brankář Nielsen dokázal vyrazit před sebe jeho nepříjemný skákavý pokus z mírného úhlu.

Jasný outsider tohoto nedělního zápasu senzačně vedl o šest minut později. Po rohovém kopu z pravé strany od Edmundssona se v předbrankovém prostoru probil k zakončení Sonni Nattestad a prudkou hlavičkou zavěsil přímo pod břevno. Šestadvacetiletý obránce irského Dundalku mohl dokonce přidat svou druhou trefu v zápase za dalších deset minut, jenomže vynikající zákrok vytáhl gólman Schlager a míč jednoruč odvrátil do zámezí.

Vysoce favorizované Rakousko dokázalo srovnat krok z následné akce. Po rohovém kopu a hlavičce Lainera stanul u vzdálenější tyče zapomenutý Aleksandar Dragovič, který vůbec na nic nečekal a svou skákavou střelou zamířil do protipohybu bezmocného Nielsena. Domácí od tohoto okamžiku zákonitě ožili a vývoj otočili ve 37. minutě.

Před hranicí brankového území totiž prokázal dostatečný důraz Christoph Baumgartner a i přes zákrok Vatnsdala uklidil balón přímo do bližšího spodního rohu. Hostující strážce si sice na míč sáhl, jenže v cestě do vlastní sítě mu zabránit nedokázal. Rakousko se definitivně uklidnilo těsně před přestávkou. Jeho třetí trefu zaznamenal třiadvacetiletý ostrostřelec německého Stuttgartu Saša Kalajdžič.

Ten se blýskl dvěma trefami v Glasgow a i teď měl přesnou mušku, neboť se díky precizní nahrávce od Alaby snadno trefil doprostřed poloprázdné branky. Domácí po změně stran nikam nespěchali a svůj náskok chtěli ještě navýšit. V 50. minutě pálil Trauner o půl metru vedle bližší tyče, pak po výtečné kolmici od Alaby mířil o decimetry vedle také rozběhnutý Baumgartner a nakonec neměl štěstí ani Schöpf, jenž z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele