Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 7. kolo
09.10.2021 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Poláci slaví pátý gól do sítě San Marina (© AFP)

Poláci bez potíží přejeli San Marino

Loučení s kariérou v polském dresu se gólmanovi Lukaszi Fabianskému nadmíru vydařilo a Polsko na své domácí půdě dle očekávání rozdrtilo San Marino rozdílem třídy. Jediným překvapením byla snad jen gólová neplodnost kanonýra Lewandowského.

Domácí dokázali vyprodukovat více než třicet střel, z nichž třetina mířila na branku hostujícího gólmana Benedettiniho, toho nakonec překonali pětkrát. Již od úvodu se svěřenci Paula Sousy tlačili před branku San Marina a už v 10. minutě oslavovali první gól. Po centru Plachety z levé strany se na přední tyči zjevil nebráněný Swiderski, který míč usměrnil mezi tři tyče. Aktivita domácích se podruhé zúročila o dalších deset minut později. Po přízemním centru Kozlowského si jeden z domácích obránců nedopatřením sklepl míč do vlastní branky a národní tým San Marina tak po dvaceti minutách prohrával již o dvě branky.

Zbytek prvního poločasu se dohrával ve stejném duchu, jako jeho úvod. Hosté se však inkasování další branky prozatím ubránili a do šaten tak šly týmy za stavu 2:0.

Ani v druhé polovině zápasu se nic nezměnilo a obléhání branky San Marina vyústilo v další tři góly. O první z nich se postaral stoper Kedziora, který se po zmatku v pokutovém území soupeře ujal míče a ránou z malého vápna už potřetí rozjásal polské diváky.

V pořadí čtvrtou branku poté zařídil střídající Adam Buksa, který po krásné přihrávce Gumnyho nedal brankáři šanci a míč zkušeně uklidil do pravého dolního rohu. Utkání, které připomínalo spíše exhibici, poté dovršil gólem v první minutě nastavení Piatek, když do prázdné branky uklidil Kozlowského centr.

San Marino tak i ve druhém vzájemném zápase s Polskem utržilo vysokou porážku a stále čeká na první kvalifikační bod. Poláci zůstávají ve skupině I na třetím místě o bod za Albánií, která nečekaně vyhrála v Maďarsku. O účast alespoň v baráži tak budou muset ještě bojovat.

Autor: Matyáš Kunst

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele