Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 10. kolo
10.09.2021 00:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Kaku (© AFP)

Paraguay přikovala Venezuelu na poslední místo skupiny

Paraguay zvládla zápas proti outsiderovi a přiblížila se k postupovým pozicím ve skupině. Venezuela naopak stále klesá do hlubší krize.

Paraguayci začali pěkně zostra a už v 7. minutě šli do vedení. Nutno říct, že v tomto případě neměl jindy skvělý gólman Faríñez čisté svědomí. Dělovka Davida Martíneze ze střední vzdálenosti před ním sice trochu zaplavala, stále však mířila prakticky přímo do brankářovy náruče. V 16. minutě už předvedl venezuelský brankář lepší zákrok proti Amarillově střele z úhlu. Venezuelu potkala nepříjemnost ve 22. minutě, kdy musel kvůli zranění střídat křídelník Savarino. Jeho náhradník Bello však mohl rozjásat svůj tým v nastaveném čase prvního poločasu. Míč se k němu odrazil s velkým štěstím po nedůrazném odkopu jednoho z bránících hráčů, jeho povedená rána z kraje pokutového území však orazítkovala jenom tyč Silvovy brány.

Pokud se zdálo, že nástup Paraguaye do prvního poločasu byl ostrý, pak nástup do poločasu druhého byl skutečně drtivý, gól totiž Paraguay vstřelila hned v jeho první minutě. Ángel Romero na levém křídle vybojoval míč, okamžitě míč nacentroval do vápna a tam jej do brány usměrnil Alejandro Gamarra. Kuriozitou je, že oba střelci gólu se narodili v sousední Argentině a Paraguay začali reprezentovat teprve nedávno. O pár minut střihnul nůžkami po odraženém míči znovu Bello, jeho střela však byla slabá a Silva s ní neměl problémy. Na konci 64. minuty mohlo, ba dokonce být mělo, srovnáno. Jan Carlos Hurtado dostal možnost hlavičkovat do prázdné brány, bohužel pro Venezuelu mu však vystavil stopku jeho vlastní spoluhráč Bello, který nešťastně v pádu jeho hlavičku zblokoval mimo bránu. Pro Eduarda Bella nešlo rozhodně o šťastný zápas, ačkoliv podal velmi dobrý výkon.

Alespoň čestného úspěchu dosáhla Venezuela v 90. minutě. Po přímém kopu Sotelda se hlavou prosadil stoper Chancellor, který se tím se 2 góly stal prozatím nejlepším venezuelským střelcem v kvalifikaci. Na vyrovnání už však Venezuele nezbyl čas a s pouhými 4 body zůstává na posledním místě skupiny. Šance na první postup na MS se jí tak nejspíš definitivně rozplynula.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele