Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 6. kolo
06.09.2021 00:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Antonio Sanabria (© AFP)

Paraguay nadále trápí remízové prokletí

Zápas dvou remízových králů dopadl zcela nepřekvapivě remízou. Zejména Paraguay ale s domácí remízou nemůže být vůbec spokojená, jelikož jí utíkají veledůležité body do tabulky. Největší radost z této remízy tak mají hlavně soupeři obou týmů.

Jak už bývá zvykem u zápasů těchto týmů, na začátku zápasu se rozhodně nekonala žádná ofenzivní smršť. První nebezpečnější příležitost měla Paraguay až v 18. minutě po střele Arzamendii z dobrých 30 metrů, jehož dělovku krotil Ospina až nadvakrát. Podobnou bombu vyslal ve 28. minutě Cuadrado a i gólman Silva musel jeho střelu jen vyrážet. Míč se odrazil ke Kolumbijci Sinisterrovi, který však možnost na dorážku prováhal a obrana jej pak už dokázala zpacifikovat.

Děkovat svému gólmanovi mohla Paraguay o 10 minut později, kdy se po centru Sinisterry dostal k hlavičce z hranice malého vápna Uribe. Antony Silva však předvedl excelentní zákrok a svůj tým podržel. A potvrdilo se otřepané pravidlo nedáš-dostaneš. Ve 40. minutě se na pravé straně krásně jesličkami patičkou uvolnil Ángel Romero a nachystal gólovou přihrávku Sanabriovi, který překonal Ospinu. Stoper Tottenhamu Sánchez se musel hodně červenat, jak si s ním Romero pohrál. V 51. minutě měla Kolumbie obrovské štěstí a naopak Paraguay smůlu. Po rohovém kopu se totiž v nepřehledné situaci míč odrazil od ruky obránce Arzamendii a Kolumbie z nařízené penalty díky Juanu Cuadradovi vyrovnala. Následovala opět jako na začátku zápasu spíše opatrná pasáž, občas narušená pouze střelbou z dálky.

Na obou týmech však bylo vidět, že útočení do připravené obrany soupeře jim nesvědčí. Nejblíže ke gólu měl v 86. minutě Kolumbijec Díaz, jehož povedenou střelou do dolního rohu brány ale zlikvidoval zkušený gólman Silva. Rozhodnout zápas pro Paraguay mohl v 90. minutě Villasanti, který pronikl do vápna, střelu však poslal jen doprostřed, kde míč pohodlně zkrotil Ospina. Když se pak neujala ani šance Héctora Martíneze z 94. minuty, bylo rozhodnuto o dělbě bodů mezi oba týmy.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele