Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 11. kolo
08.10.2021 01:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Paraguay se s Argentinou rozešla bez branek

Zápas se odehrával před fantastickou kulisou převážně domácích fanoušků, gólu se však fanoušci nedočkali. Výsledná remíza 0:0 však ani jeden z týmů mrzet nemusí.

Začátek byl poměrně aktivní z obou stran, přesto měla mírně navrch fanoušky hnaná Paraguay. Do první velké šance se ale dostal už krátce po začátku hostující Correa po přihrávce Di Maríi, gólovou radost mu však překazil včasně vyběhnuvší Antony Silva. O chvíli později se zase krásnou ranou zpoza vápna prezentoval Arzamendia a gólman Martínez musel předvést velmi kvalitní robinzonádu. Hned po následném rohu v 5. minutě opět pálil Arzamendia, ale tentokrát jen nad bránu. Nutno říct, že míč se k němu odrazil po zcela evidentní ruce jednoho z Argentinců, VAR však tento zásah nevyhodnotil jako penaltový. Zápas pokračoval v dobrém tempu a v 10. minutě musel proti Correovi zasahovat na druhé straně Silva. O pouhé dvě minuty později už Correa Silvu překonal, ale toho na brankové čáře fantasticky zastoupil obránce Alderete, který dokázal míč odklidit do bezpečí. Od této chvíle však tempo zápasu výrazně kleslo a jedinou šancí byla ještě ve 26. minutě střela Messiho z přímého kopu, která ale minula bránu.

Lionelu Messimu se zápas příliš nedařil a po jeho ztrátě v 54. minutě mohl padnout první gól zápasu. Miguel Almirón proběhl sám přes půl hřiště, dostal se až před Martíneze, ale ten jej skvěle vychytal. V 60. minutě se k hlavičce z 10 metrů dostal opět aktivní Correa, ale stačil ji zblokovat jeden z obránců. O chvíli později si připsal skvělý zákrok na druhé straně také Emiliano Martínez po střele Sanabrii. Stejný hráč v 71. minutě jen těsně minul tyč svou křižnou ranou z pokutového území. Klíčové zákroky si proti hlavičce zblízka od Guida Rodrígueze a krásné střele Gómeze z hranice vápna připsal Silva v 83. minutě. V závěru ještě mohl vítězství na stranu Paraguaye strhnout Carlos González, v gólové šanci ale selhal a přestřelil z 11 metrů bránu.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele