Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 8. kolo
11.10.2021 20:45 CET
6 : 0
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Denzel Dumfries (© AFP)

Nizozemsko si zastřílelo, Gibraltaru nadělilo šest branek

V souboji Davida a Goliáše podle předpokladů drtivě vyhrál Goliáš a to hned o šest branek. Ani v druhém vzájemném zápase se tak Gibraltar neubránil debaklu a odjíždí ze stadionu De Kuip s prázdnou. Výkonem se blýskl především barcelonský forward Memphis Depay, který si připsal hned dva góly a k tomu dvě asistence.

Hned v úvodních minutách bylo jasno, jakým způsobem bude hra probíhat. Domácí neúnavně okupovali polovinu soupeře a pálili jednu ránu za druhou. Poprvé se mohli domácí fanoušci radovat již v 9. minutě po krásném rohu Depaye, který našel hlavu rozběhnutého stopera Van Dijka a ten skoro nebráněn poprvé rozvlnil síť gólmana Banda.

Debutant v gibraltarské brance se však taky předvedl, když v 19. minutě po odpískané ruce v pokutovém území penaltu 27letému útočníkovi lapil a nejspíše ho tak připravil o hattrick. Ten si ale spravil chuť hned o dvě minuty později, když po krásné přihrávce Klaassena zakončoval do prázdné branky.

I přes obrovskou převahu Oranjes se diváci dočkali další branky až v nastavení prvního poločasu. Nepříjemné deja vu zažili hosté potom, co rozhodčí opět odpískal penaltu po hře rukou ve vlastním vápně. Tentokrát byl viníkem Julian Valarino. Podruhé už Depay nezaváhal a sebejistě pokutový kop proměnil prudkou ránou do pravé části branky. Více už se toho v prvním poločase nestalo a týmy tak odešly do šaten za stavu 3:0.

Do druhé půle domácí vstoupili stejně hladově jako do té první a hned po třech minutách sklízeli ovoce této aktivity. Lang, který se poprvé v kariéře dostal do základní sestavy, se trenérovi Van Gaalovi odvděčil asistencí. Jeho centr z levé strany si našel Dumfries, který hlavičkoval do protipohybu brankáře. Ten si sice na míč konečky prstů sáhl, ale víc nezmohl.

V 60. minutě se trenér Nizozemska rozhodl sáhnout do sestavy a do hry poslal Danjumu společně s Weghorstem. Toto duo se o 15 minut později zasloužilo o pátou branku, když druhý jmenovaný nadzvedl centrovaný míč hlavou do vápna, kde se Danjuma tváří v tvář brankáři nemýlil a poslal balón do pravého dolního rohu.

Rozjásané ochozy rotterdamského stadionu se dočkaly poslední branky čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Po průnikové přihrávce Depaye se ve skvostné pozici objevil Malen, kterému stačilo překonat pouze brankáře, což se mu také povedlo a završil tak velmi povedený zápas.

Tým ze země tulipánů tak nezaváhal už čtvrtý zápas v řadě a s dvoubodovým náskokem na Norsko vede tabulku G, opět se tak přiblížil k účasti na mistrovství světa. Naopak Gibraltar, který má na účtě již 34 inkasovaných branek, na svůj první bod v kvalifikační skupině stále nedosáhl. I v dalším zápase to bude mít těžké, bude čelit Turecku.

Autor: Matyáš Kunst / football-oranje.com, ESPN

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele