Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Rakouska (© AFP)

Moldavsko doma padlo, Rakušané vezou pohodovou výhru

Moldavsko doma padlo s Rakouskem, to mu v pohodě nadělilo dvě branky. Tři body zajistily rakouskému favoritovi dvě trefy na koncích obou poločasů. Po Christophu Baumgartnerovi se v nastavení utkání trefil také Marko Arnautović.

Utkání v Kišiněvě začalo netradičním zpožděním, které narostlo asi na 25 minut a důvod byl prostý - nad trávníkem se vznášel dron a za celou dobu se nepovedlo najít nikoho, kdo jej ovládá. Anglický sudí Tierney tak byl nucen odeslat obě jedenáctky do šaten, než se pilot najde a zpacifikuje. Celá událost působila na hráče obou zemí trochu roztržitě a tempo utkání bylo v jeho úvodních minutách dost vlažné.

Jako první musel do práce brankář z domácí ligy Cristian Avram, kterého po dvaceti odehraných minutách vyzkoušel Baumgartner. Ten se dostal k míči po centru ze strany a pořádně vyděsil moldavskou obranu. V pádu ale mířil mimo. Stejný hráč zahrozil také po půlhodině hry, tentokrát si razil cestu do vápna a dostal do něj krásnou nahrávku. Tu ale v obležení moldavských obránců poslal jen do dobře postaveného brankáře Avrama.

První poločas se blížil ke svému konci, ale Moldavsko se k němu evidentně upnulo až příliš. Marko Arnautović v nastavení nahrál zpětně do druhé vlny na Christopha Baumgartnera a ten na milimetr přesně trefil k tyči - 1:0.

Zkušená obrana Rakouska odmítala jakékoli moldavské snahy o zdramatizování utkání a domácí časem pochopili, že vzdor je zbytečný. Dvacet minut před koncem práskl do míče Martin Hinteregger a sledoval, jak jeho rána plachtí nad. Pár vteřin před uplynutím čtyř nastavených minut se ale Rakušané prosadili. David Alaba krásně vysunul nabíhajícího Arnautoviće, kterého obránci Bolohan s Reabciukem nechali volného, a kanonýr z Bologny se díky jemnému lobu nemýlil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele