Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 1. kolo
25.03.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Moldavsko znovu nevyhrálo, i když s Faerskými ostrovy téměř celý zápas vedlo

Moldavské čekání na výhru na mezinárodní scéně stále nekončí, domácí i přes nadějný vstup do zápasu přeci jen neudrželi těsný náskok a s konkurenčními Faerskými ostrovy se rozešli smírně v poměru 1:1. Z tříbodového zisku se naposledy radovali začátkem června roku 2019, od té doby zažívají spíše trápení. Od hostů se možná očekávalo o něco více, nicméně vzhledem k průběhu jsou alespoň částečně spokojeni i s nerozhodným výsledkem.

Reprezentační výběr Moldavska poprvé vedl nový italský kouč Roberto Bordin a bylo vidět, že hráčům přeci jen vlil novou krev do žil. Tento duel byl ve všech statistických údajích velmi vyrovnaný a z tohoto pohledu je remíza naprosto zasloužená. Domácí začali přeci jen o něco lépe a hned svou úvodní větší možnost z 9. minuty přetavili ve vedoucí branku, jelikož se prosadil dvaadvacetiletý útočník Ion Nicolaescu.

Kmenový hráč slovenské Dunajské Stredy předvedl parádní průnik po pravém křídle, chytře se zbavil hned dvou protihráčů a pak levačkou usměrnil balón do bližšího spodního rohu kolem bezmocného brankáře Nielsena. Od tohoto okamžiku byl k vidění opatrný průběh bez jakýchkoli vyložených možností, teprve v závěrečné půlhodině se tempo postupně zvyšovalo. Hosté byli blízko k vyrovnání v 59. minutě.

Před brankovým územím Moldavska vznikl obrovský závar, nicméně finální střela Edmundssona byla na poslední chvíli zablokována. Moldavsko chtělo pojistit svůj náskok o dvě minuty později, kdy podruhé v tomto utkání mohl skórovat Nicolaescu, avšak jeho křižná rána z hranice pokutového území pouze orazítkovala vzdálenější konstrukci.

Faerské ostrovy z ničeho nic prorazily zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. O vyrovnání se postaral Meinhard Olsen, jenž po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů vystřelil z deseti metrů a jeho tečovaný pokus zaplachtil k levé tyči za marně se natahujícího gólmana Namaşca. Poté se už ani jeden ze soupeřů nikam netlačil a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele