Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Slovinsko nemělo problémy na Maltě a zůstává ve hře o MS

Slovinsko se v září natrápilo na výhru nad Maltou, druhá konfrontace těchto zemí už měla jasný průběh a favorit vyhrál vysoko 4:0. Stále tak živí naději na postup, i když situaci nemá ve vlastních rukou a na vedoucí tandem Chorvatsko, Rusko ztrácí šest bodů...

Domácí si překvapivě vypracovali první šanci a v páté minutě musel Oblak zasahovat proti zakončení Montebella, jednalo se o první a zároveň předposlední zákrok brankáře Atlética Madrid. Na druhé straně hřiště se Bonello rozehřál po pokusu Lovriće, v osmnácté minutě domácí gólman sledoval nepřesnou hlavičku Bijola a o několik desítek vteřin později ho překonal Lovrić, slovinskou radost ovšem pokazil ofsajd.

Tlak hostujícího týmu každopádně narůstal a ve 26. minutě se znovu vyznamenal Bonello, obrana ho nechala na holičkách a velkou šanci v tomto případě neproměnil Šporar. Zasloužené odměny se Slovinci nakonec dočkali ve 27. minutě, po levé straně utekl Balkovec, zpětnou přihrávkou našel Iličiće a ten uklidil míč k tyči - 0:1.

Ve 31. minutě se Balkovec převtělil do role zakončovatele a jeho tvrdá rána proletěla těsně nad břevnem. Nepřesně mířil i na konci první půle Montebello, a to hlavou po centru Teumy.

Po změně stran se obrázek hry nezměnil, hodně rychle se ovšem měnilo skóre. Krátce po návratu z kabin si na nejlepší roky kariéry vzpomněl Šporar, bývalý kanonýr Slovanu Bratislava před hranou ofsajdu převzal přihrávku, připravil si míč a nechytatelně ho poslal do sítě - 0:2.

Malťané mají se střílením branek velké problémy a už dvougólové manko představovalo neřešitelný rébus. Po hodině hry navíc inkasovali potřetí a Bonello se mohl znovu jenom ohlédnout, na konci rychlé akce byl Iličić, ten dostal spoustu prostoru, ještě si vylepšil pozici a zamířil parádně - 0:3.

Slovinci si kráčeli pro tři body a z klidu je nevyvedla ani největší šance soupeře, když po rohovém kopu hlavičkoval těsně mimo Shaw. Na to favorit zareagoval další trefou, v 67. minutě obrana pozapomněla na zcela volného Šeška, který se rychle zorientoval a rovněž on uklidil míč přesně k tyči - 0:4.

Ani závěrečná fáze zápasu nenudila. Oblak se udržel v pohotovosti po střele Gambina, sám před brankářem selhal hostující Čerin a v nastavení těsně minul zařízení Črnigoj.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele