Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Rychlý nástup a pak trápení, Maďaři se nadřeli na výhru proti Andoře

Namále mělo Maďarsko. Účastník letošního evropského šampionátu v září selhal proti Anglii i Albánii a to, že v jeho táboře není vše úplně v pořádku, se ukázalo i ve středu večer. Proti Andoře mělo skvělý start, jenomže u toho zůstalo a nakonec bylo rádo za hubenou výhru 2:1.

Domácí začali aktivně, už ve druhé minutě rozvlnil boční síť Botka a o chvíli později se poprvé měnilo skóre. V osmé minutě dostal dlouhý pas za obranu Roland Sallai, Emili García ho při zpracování fauloval a sudí Obrenović nařídil pokutový kop. Míč si postavil Ádám Szalai, počkal na pohyb brankáře a následně umístil střelu do volného středu brány - 1:0.

Maďarská převaha trvala a brzy byla vyjádřena i druhým gólem. V 17. minutě ještě Álvarez vyrazil střelu Szabolcse Schöna, následoval ovšem rohový kop, Schön našel hlavu Botky a hostující defenzíva kapitulovala podruhé.

Jednoznačnost zápasu dokumentuje statistika přesných přihrávek, za dvacet minut jich Andořané zvládli jenom devět. Maďaři ovšem z tlaku nic dalšího nevytěžili a další šanci si schovali až do úvodu druhého poločasu. Po dalším rohovém kopu propadl míč na zadní tyč a Attila Szalai ho v těžké pozici nedokázal usměrnit do sítě.

Diskutabilní moment přišel v 68. minutě. Andorra podnikla ojedinělý útok a dokonce z něj vytěžila snížení. Botka při snaze odvrátit nebezpečí trefil spoluhráče Fiolu a od něho zapadl míč do brány, všemu ovšem předcházel drobný ofsajd, což rozklíčoval až VAR.

Maďarsku každopádně toto varování nestačilo a v 82. minutě inkasovalo také regulérní branku. Domácí nezvládli standardní situaci, na centr na zadní tyč si naběhl nikým nehlídaný Max Llovera a zakončení zvládl na jedničku.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele