Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 7. kolo
09.10.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Albánci slaví jediný gól (© AFP)

Albánie potvrdila postupové ambice, maďarským katem je opět Broja

Maďarsko nezvládlo další zápas a ze hry o postup na světový šampionát je prakticky venku poté, co podruhé v průběhu krátké doby prohrálo s Albánií. Ta v obou vzájemných zápasech vyhrála 1:0, jedinou branku dala až v závěru a jejím autorem byl pokaždé Armando Broja.

Maďarsku kvalifikační podzim nevychází a v tabulce skupiny je až čtvrté, manko na druhou Albánii narostlo na pět bodů a příští týden se navíc představí v Anglii.

První poločas sobotního zápasu toho moc nenabídl, v prvních třiceti minutách se fanoušci dočkali jenom jedné nepřesné střely a jedinou obrovskou šanci mohli vidět až těsně před odchodem hráčů do kabin. Ve 43. minutě postupoval sám na brankáře Myrto Uzuni, nepohlídal si ovšem ofsajdové postavení a vzrušení tak bylo zbytečné. Na úvodní nudě následně nic nezměnily ani tři nastavené minuty.

Druhá půle už byla mnohem zajímavější a po několika desítkách vteřin se chytal za hlavu Botka, který selhal v zakončení po zpětné přihrávce od Néga. Spálená tutovka mohla domácí ještě více mrzet po necelé hodině, Uzuni se poučil, vyhnul se ofsajdové pasti a jeho příležitost zneškodnil dobrým zákrokem Gulácsi. Oba si vzájemný souboj zopakovali i o několik minut později a brankář tentokráte kryl hlavičku svého soupeře.

Maďarsko potřebovalo vyhrát a blízko k vedoucí trefě bylo v 74. minutě. Szoboszlaie rozehrál standardní situaci, Orban vracel míč hlavou před branku a Attila Szalai jej ve skluzu usměrnil jenom do tyče.

Rozhodující moment tak přišel v 79. minutě a katem Maďarska se podobně jako v září stal Armando Broja. Domácím se nevyplatil pasivní přístup, Broja dostal spoustu prostoru ke kličkování, připravil si míč ke střele a z úhlu zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele