Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 7. kolo
09.10.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Srbové se radují (© AFP)

Vlahović pálí ostrými i v reprezentaci, dnes skolil Lucembursko

Srbsko sice nenadchlo, ale v Lucembursku přeci jen vyhrálo. Ke splnění povinnosti mu stačila jediná trefa, o níž se nepostaral nikdo jiný než Dušan Vlahović.

Z pohledu Srbska to stejně jako z pohledu sázkovek měla být jednostranná záležitost bez větších překážek. Lucembursko je absolutním evropským outsiderem a Srbové naopak hýří kvalitou. I dnes si mohli dovolit ten luxus nechat na lavičce jména jako Jović, Maksimović nebo Grujić s Radonjićem.

V prvních minutách se do šancí hodně často dostával Dušan Tadić, jenž svou myslí i technikou pořádně zaměstnával domácí obránce. Tadić ale nebyl největší hrozbou. Tu představoval mladík s formou jako hrom - florentský zázrak a taky trochu rebel Dušan Vlahović. Ten se taky dostal do první šance utkání, kdy zasekl míč na kraji vápna, jenže pálil těsně vedle tyče.

Hodně emocí vyvolal moment z nastaveného času druhé půle. Dušan Vlahović našel před bránou na zadní tyči jmenovce Tadiće a ten si míč zpracoval. Chvíli mu to trvalo, takže se brankář Moris stihl vrhnout pod jeho nohy a odehrát rukama míč. Trefil sice soupeře do nohy, ale sudí to na penaltu neviděl. Možná i proto, jak se Tadić s odstupem několika vteřin po domnělém faulu teatrálně skácel k zemi.

První půle každopádně nebyla pastvou pro oči a zejména hostující Srbové měli v kabině o čem přemýšlet. Jejich hru měli po změně stran trochu rozhýbat Radonjić se Spajićem. První zajímavou ránu druhé půle měl na svědomí Sergej Milinković-Savić, jenže hráč římského Lazia pálil vedle. Mnohem zajímavější byla situace na druhé straně, když si v 55. minutě zaběhl za srbskou obranu Danel Sinani a z voleje pálil sám před brankářem jen do jeho náruče!

Do správných kolejí utkání přeci jen nasadil Dušan Vlahović. Ten si v 68. minutě naběhl na dlouhý pas za obranu, posunul si míč na středu a dlouhý sprint završil pohlednou střelou mimo dosah brankáře Morise. A tahle branka Srbům nakonec stačila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele