Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 3. kolo
30.03.2021 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ioannis Pittas (© AFP)

Slovinsko prohrálo podruhé za sebou a účast na MS se mu vzdálila

Reprezentanti Slovinska nezvládli ani svůj druhý zápas v tomto kvalifikačním cyklu a po těsné porážce v Rusku (1:2) tentokráte překvapivě nestačili ani na houževnatý Kypr. Jediný gól zápasu inkasovali necelých pět minut před přestávkou a nenavázali tak na úvodní senzační vítězství s Chorvatskem (1:0). V tabulce skupiny H proto klesli až na pátou pozici se třemi body a za svým úterním protivníkem, který je čtvrtý, zaostávají o bod.

Domácí výběr naopak dosáhl na první vítězství a oživil naděje na světový šampionát. Tento duel rozhodně nepřinesl úchvatnou podívanou a mnoho gólových možností nenabídl. Ta první byla k vidění až zhruba deset minut před výměnou stran, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Kurtić a pořádně protáhl brankáře Michaila, jenž s vypětím všech sil odvrátil balón do zámezí. Kypřané se z ničeho nic dostali do vedení ve 42. minutě.

Nejprve vybojovali míč na levé straně, a poté Papoulis našel svou přihrávkou Ioannise Pittase. Ten se nádhernou kličkou zbavil hned dvou bránících protihráčů, ze čtrnácti metrů zavěsil svou levačkou přímo do bližší šibenice a brankář Oblak se jen naprázdno proletěl vzduchem. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství, Slovinci jen marně dobývali dobře organizovanou defenzivu protivníka a téměř k ničemu se nedostávali.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se pokusil vyrovnat střídající Črnigoj, ovšem svým přízemním pokusem těsně minul pravou tyč. Hosté ve zbývajícím průběhu začali hrát na obrovské riziko a Kypr si proto vytvořil ještě dvě nadějné příležitosti. V 85. minutě předvedl krásnou individuální akci nebezpečný Pittas a pravou konstrukci minul o decimetry, o dvě minuty později vychytal stejného hráče fantastický Oblak.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

On ten Cyprus napokon bude lepší, než sa pred kvaldou všeobecne predpokladalo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele