Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 1. kolo
24.03.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovensko veze z Kypru bezbrankovou remízu

Slovensko si v prvním zápase nepřišlo na kyperskou defenzívu a z jeho půdy veze jenom bod. To je pro Štefana Tarkoviče určitě velké zklamání. Slovensko možná mělo více ze hry, ale v koncovce bylo naprosto bezzubé. Největší příležitost se hostům naskytla ve třinácté minutě, ovšem gólem neskončila.

Slováci věděli, že je na Kypru nečeká snadný zápas a devadesát minut na Neo GSP Stadium to nakonec potvrdilo. Remíza 0:0 na úvod kvalifikace je jednoznačná ztráta.

Po úvodních deseti minutách, které nepřinesly nic zajímavého, se Slovensko dostalo do obrovské příležitosti. Duda vyslal do šance fantastickým pasem za obranu Alberta Rusnáka, ale ten Demetrioua nepřekonal stejně jako jeho spoluhráči Boženík a Kucka. V případě Boženíka šlo o zablokovanou ránu a kapitán Slovenska pro změnu pálil hodně nad. Slovensko mělo poměrně výrazné držení balónu, ale v prvním poločase to už k ničemu zásadnímu nevedlo. Kypřané dobře bránili a situace ze 44. minuty, ve které zakončoval Matúš Bero, neznamenala pro branku Demetrioua velké nebezpečí.

Oba celky se rozhodly pokračovat se stejnými jedenáctkami i ve druhém poločase a v 54. minutě si první gólovku vytvořil i Kypr. Po dobré kombinaci se balón odrazil k nohám Ioannise Pittase, ale toho včas zablokovala hostující defenzíva. Teprve po hodině hry sáhl trenér Slovenska Štefan Tarkovič ke střídání a na plac poslal Greguše s Ďurišem.

Jenomže kyperská defenzíva se ukázala být kamenem úrazu. Slováci se zkrátka nedokázali prosadit a v závěru ještě museli řešit několik nepříjemností u vlastní branky. Dalekonosné zakončení Artymatase likvidoval na rohový kop výtečným zákrokem Dúbravka. Z něho následně nic nevzešlo, ale Kypřané zůstávali dál velice nebezpeční. Proti Pittasovi musel dokonce dvakrát zasáhnout Dúbravka a brankář Newcastlu United byl nakonec klíčovou postavou celého utkání, protože zachránil Slovensku čisté konto.

Tarkovičův výběr pak v nastavení sahal po třech bodech, které by možná ani nebyly zasloužené. Ve čtvrté minutě nastaveného času přilétl z pravé strany na malé vápno centr a Ivan Schranz zblízka trestuhodně netrefil branku. Slovensko tak hrálo na Kypru 0:0 a to není pro naše sousedy dobrý start.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
Modroočko

Prianie zostavy:

Dúbravka - Pekarík, Škriniar, Šatka, Hancko - Kucka, Bénes - Haraslín, Duda, Suslov - Boženík

Reagovat
messi80

Tak neviem co ty sledujes ale šatka za posledny mesiac ci dva neodohral kvôli zraneniu ani zápas a valjent hra každý zápas za mallorcu. Ale ty by si tam dal satku

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka - Pekarík, Škriniar, Šatka, Hancko - Kucka, Hrošovský - Haraslín, Duda, Bénes - Boženík

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Na margo tej pravdepodobnej zostavy redakcie toľko, že OK, ale Duda bude proti Cypru v základe. Máme ho k dispozícii len na tento jeden zápas, takže ho Tarkovič bude určite chcieť využiť naplno.

Reagovat
messi80

No dúfam že dostane šancu v základe aj benes.

Reagovat
smazaný uživatel

Všetci traja z bundesligy podľa mňa dnes. Bénes podľa mňa dnes mal operovať v tých miestach kde inokedy Hamšo...

Reagovat
messi80

Za mňa ideal : Dubravka- Pekarik, Skriniar, Valjent, Hancko-kucka, hromada, benes-haraslin, weiss-Duda

Reagovat
messi80

Tak weiss nehrá, no asi sa májovú alebo rusnákovi nevyhneme

Reagovat
smazaný uživatel

Z reprezentačného hľadiska pre nás máj nie je až taký podstatný, však to budú akurát finišovať ligy. Repre program začína až v júni.

Reagovat
messi80

Hlavne by som nechcel vidieť v základe hubocana, satku, lobotku, maká ci rusnáka, som zvedavý ako to posklada

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka tam ani nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby som videl, že Lobotka na sebe maká ako píšeš, nemám proti nemu nič. Mne to však príde, že odvtedy ako sa dal dokopy s Twinskou a prestúpil do Neapola práveže moc nemaká, čo je badať aj na tom, ako sa Stano zaguľaťuje.

Reagovat
smazaný uživatel

snad aspon o ten jeden gol vyhrame, bude to tazke

Reagovat
smazaný uživatel

S touto zostavou, čo je zatiaľ k dispozícii ich vylúpeme 1:3, však uvidíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Maltu mozno

Reagovat
smazaný uživatel

Maltu zhruba rovnako, no tam už nebude k dispozícii trojice z bundesligy. Len aby napokon celá súčasná situácia s covidom nevypálila tak, že ešte budeme otvárať ústa, kto nás napokon v tejto fáze kvaldy bude musieť reprezentovať... Myslím tým niečo podobné, ako sa stalo Čechom v LN proti Škótsku, keď musel kvôli karanténe narýchlo zvolať ligový výber. Náš ligový výber, no to by bola pohroma...

Reagovat
smazaný uživatel

zatiaľ ako som očakával

Reagovat
mul

Už len tá zostava od začiatku bola zlá. Rusnák nehral od novembra, Boženík vypadol po zranení zo zápasového rytmu. Proti tímu, kde treba útočiť dáme vážne na LB Hubočana ? Načo máme Benesa, ktorý hrá základ v BL alebo Suslova, ktorý pripravuje góly v Holandsku ?

Reagovat
smazaný uživatel

tiež som nepochopil toho Hubocana, proti Rusku by som ešte chápal, ale proti Cyprusu kde sme mali útočiť si takto zabiť útok ľavej strany. Ale tak dalo sa čakať, to fakt len wendigo mohol čakať zázraky s takýmto trénerom.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež nechápem to, že vôbec nenasadil Bénesa. Týždeň bojujeme za to, aby bundesligisti z ktorých je on momentálne najperspektívnejší mohli hrať aspoň ten jeden match na Cypre a on ho napokon nechá na lavičke...

Reagovat
QooBo

Rusnak Tam mal byt Benes alebo Suslov

Reagovat
Modroočko

Môžu prísť v druhom polčase. Benes bude podľa mňa platnejší ako žolík, po hodine by bu došla para.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je s Haraslínom? Nie je ani na lavičke...

Reagovat
afc ajax

Ešte že za to dávajú bod, lebo by si nezaslúžil ani jeden tím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele