Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 5. kolo
04.09.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Aleksandr Jerokhin (© AFP)

Rusko nezaváhalo a vede tabulku skupiny H

Valerij Karpin si na své konto připsal první výhru ve funkci trenéra ruské reprezentace, ta nezaváhala v Nikósii a vyhrála 2:0. Gólově se o to přičinili Aleksandr Jerochin a Rifat Žemaletdinov.

Favorit měl velmi dobrý vstup a do vedení šel už v šesté minutě. Dobrou práci odvedl Smolov, kolmou přihrávkou našel Jerochina a proti jeho křižné bombě neměl Michail šanci - 0:1.

Domácí v týdnu utrpěli debakl na Maltě a za kratší konec tahali i tentokráte, ve 27. minutě se Smolov pasoval do role zakončovatele a po akci Mirančuka poslal míč nad. Tutovku měl i Mirančuk, který krátce před odchodem do kabin nepřetavil v branku rychlý kontr a přesnou přihrávku z pravé strany, skvělý zákrok předvedl Michail.

Kypřené měli v ofenzívě velké problémy a naděje na bodový zisk jim definitivně odvála situace po návratu z kabin. V 55. minutě předvedlo Rusko pohlednou kombinační akci, Žemaletdinov si poradil i s brankářem a poslal míč do opuštěné svatyně - 0:2.

Domácím nepomohla ani překvapivá převaha v kolonce počtu střel, do vyložených šancí se nedostávali a jsou na poslední místě skupiny. Rusko vede, deset bodů má na kontě i Chorvatsko.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele