Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
AEK Arena, Larnaka

Reportáž

Ivan Perišić (© AFP)

Chorvaté v závěru definitivně zlomili kyperský odpor

Chorvaté si v Larnace poměrně dlouho zahrávali, ale nakonec se jim podařilo vstřelit další branky a pohodlně zvítězit 3:0. Postupně se prosadili Perišić, Gvardiol a Livaja. Záložník Modrić dokonce neproměnil pokutový kop. Pro skupinu H to má tři kola před koncem zásadní význam, na čele totiž zůstává Chorvatsko a na druhém místě je jen o skóre Rusko, přičemž vzájemný duel je na programu v listopadu.

Reprezentace Chorvatska cestovala na Kypr s jasným cílem získat tři body a to se nakonec podařilo. Od úvodního hvizdu byli svěřenci trenéra Daliće výrazně lepší a Kypr hned v prvních minutách přežil velké šance.

V 10. minutě minul branku v dobré příležitosti Kramarić a po střele Vlašiće si první úspěšný zákrok připsal Michael. O několik minut později se vytáhl i proti střele Perišiće a když ho vzápětí překonal Kramarić, rozhodl se sudí na základě VARu gól neuznat. Kyperský brankář Michael si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat.

Chorvatsko v prvním poločase zahazovalo velké šance, kterých jen mohlo litovat. Ve druhé minutě nastavení se pak přeci jenom dočkalo. Modrić kolmicí vysunul Perišiće a křídlo Interu Milán prostřelilo brankáře Michaela. Hvězdná spolupráce zafungovala a favorit se ujal poločasového vedení. Co se týče ofenzivních snah Kypru, ty byly takřka nulové.

Chorvatsko mohlo mít na začátku druhého poločasu už klid, protože v 52. minutě odpískal sudí po zákroku na Kramariće pokutový kop. Hvězdný záložník Realu Madrid Modrić si vybral slabší chvilku, Michael mu penaltu chytil a udržel naděje Kypru nad vodou.

Dalićovi svěřenci byli dál lepší, ale druhou branku se jim stále nedařilo vstřelit. Kypru stačila jediná povedená akce a mohlo být všechno jinak. Teprve v 80. minutě dodal do řad hostí velkou dávku klidu Joško Gvardiol, jehož si našel Modricův rohový kop na zadní tyči. Kypřané vlastně neměli jedinou výraznější šanci a s takovou pomýšlet na body nemohli. V nastaveném čase přidal třetí branku Marko Livaja, který se z malého vápna sklouzl po přihrávce Brekala a dostal balón do branky.

Vicemistři světa zvítězili o tři góly a po sedmi kolech jim patří vedoucí příčka. O přímý postup do Kataru si to zřejmě rozdají s Ruskem. Kypr je v tuto chvíli poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele