Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 5. kolo
05.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Řecko má další remízu, v Kosovu hrálo 1:1.

Řekové zůstávají ve skupině B stejně jako Švédové neporaženi, ale důvodů k radosti mají pramálo. Třetí remíza, navíc v Kosovu není pro další vývoj a postupové ambice zrovna ideální. Řekové přitom v Prištině vedli, když se trefil Tasos Douvikas, ale v nastavení je šokoval vyrovnávací brankou Vedat Muriqi.

Utkání v Prištině bylo pro Řeky teprve třetím vystoupením v rámci kvalifikačního cyklu o MS 2022. V předchozích dvou duelech dokázalo remizovat ve Španělsku a doma s Gruzií a v Kosovu chtělo jednoznačně urvat tři body.

První poločas nabídl vyrovnanou partii s minimem gólových příležitostí. Kosovo k ničemu Řeky nepouštělo, ale v nastaveném čase prvního poločasu se ve středu kosovské defenzívy otevřeli dveře, kam vpadl Tasos Douvikas a přízemní střelou rozvlnil síť.

Ani druhý poločas neznamenal fotbalovou hitparádu. Útočilo se málo, Řekové poctivě bránili a Kosovo to mělo před jejich šestnáctkou složité. Po hodině hry začali do pokutového území Řecka létat centry, ale také to bylo bez úspěchu. Čtvrthodinu před koncem se pokusil domácí trenér oživit hru střídáním, ale největší šance se Kosovu naskytla až čtyři minuty před koncem. Muriqi si navedl balón na střelu a přes obránce těsně minul cíl.

V Prištině publikum hnalo domácí za vyrovnáním a skutečně se dočkalo ž v samotném závěru. Ve druhé minutě nastavení přeletěl centrovaný balón řeckou defenzívu, Hadergjonaj ho na zadní tyči vrátil před branku a Vedat Muriqi ho zblízka poslal hlavou do odkryté branky.

Konečná remíza 1:1 je na obě strany zasloužená a především pro Řeky znamená komplikaci v boji o postupové příčky. Kosovo má zatím po čtyřech zápasech čtyři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele