Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 10. kolo
10.09.2021 01:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Miguel Borja (© AFP)

Kolumbie v atraktivním zápase porazila Chile

Zatímco Kolumbie předvedla velmi dobrý výkon a zaslouženě zvítězila, Chile reálně hrozí, že se podruhé za sebou na MS nepodívá. V tabulce totiž po polovině odehraných zápasů drží až 8. pozici.

Kolumbie měla skvělý vstup do utkání a už ve 4. minutě se mohla radovat z prvního gólu, vzápětí jí ale zhatil radost VAR. Juan Quintero napřáhl z velké vzdálenosti a ranou k tyči překvapil Brava. Akci však předcházel ofsajd. Kolumbie byla nadále aktivní a v 11. minutě opět vyzkoušel ránu z velké vzdálenosti Quintero, tentokrát byl ale Bravo pozornější. Na začátku 19. minuty už se ale Kolumbie dostala do zaslouženého vedení. Paulo Díaz nešikovně fauloval v pokutovém území svého jmenovce Luise a Miguel Borja nařízenou penaltu proměnil.

O minutu později se Kolumbie radovala znovu a znovu to byl Miguel Borja, kdo skóroval, když využil Borrého prodloužení hlavou za obranu soupeře. Chile se pokusilo odpovědět, ovšem Menesesova střela z hranice pokutového území šla daleko mimo bránu. Naprosto neuvěřitelné dokázali spálit Borja s Borrém ve 28. minutě. Akci dva na jednoho vyšperkoval Borja přihrávkou na druhého jmenovaného, ten však místo úplně prázdné brány v tísni trefil jen tyč a z následné dorážky poslal míč mimo bránu. Toto byla opravdu kuriózní minela kolumbijského útočníka. Kolumbie předváděla parádní fotbal a třetí gól visel ve vzduchu. V 38. minutě zkoušel Borja přelobovat Brava, bránu ale přestřelil. Zjevně frustrovaní Chilané se na odpověď nezmohli.

První střelu na bránu zaznamenalo Chile až zásluhou Pulgara v 50. minutě, nijak nebezpečná však nebyla. Tým v červeném to ale nakoplo a začalo se častěji pohybovat okolo soupeřova pokutového území. To vyústilo ve snížení v 56. minutě. Pulgar se uvolnil na křídle, poslal přihrávku malým vápnem, kterou nedokázala Kolumbie odvrátit a Jean Meneses na zadní tyči uklidil míč do prázdné brány. Velkou šanci na vyrovnání mělo Chile v 61. minutě, kdy se po závaru dostal k míči těsně před bránou Vidal, v tísni ale nedokázal důrazně zakončit a míč pouze posunul k Ospinovi, a to navíc s faulem. Obraz hry se každopádně radikálně změnil oproti 1. poločasu. Právě tato šance ale donutila Kolumbijce opět začít i útočit.

V 74. minutě to bylo najednou 3:1. Luis Díaz vypálil ze 16 metrů mimo dosah Brava. Míč se ještě snažil zastavit jeden ze stoperů, ale míč se mu zastavit nepodařilo. Chile se sice nadále snažilo zápas zdramatizovat, ale uklidnění Kolumbijci už si zbytek zápasu pohlídali a vítězství 3:1 udrželi.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele