Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 17. kolo
25.03.2022 00:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Kolumbie s přehledem porazila Bolívii, postup na MS je však stále daleko

Stejně jako Paraguay si Kolumbie může gratulovat, konečně totiž po sedmi zápasech dokázala vstřelit gól, a ne jeden. Po povinném vítězství nad bolívijskou "juniorkou" 3:0 je tak stále ve hře o postup, ačkoliv musí spoléhat na vítězství či remízu Paraguaye v Peru.

Kolumbie měla tentokrát situaci opravdu zjednodušenou, protože trenér Bolívie César Farías zůstal věrný své filozofii zapracovávání nadějných mladíků do reprezentace a nepovolal dokonce jediného hráče, kterému bylo 30 let. Zápas tak byl v podstatě od začátku do konce záležitostí jednoho týmu. Přesto se do první větší šance Kolumbie dostala až ve 26. minutě, kdy pálil z 11 metrů Rodríguez, bránu však přestřelil. Bolívie spolehlivě bránila až do 39. minuty, kdy dostal na levém křídle prostor ke svému typickému obstřelu Luis Díaz, a ten se v těchto situacích moc často nemýlí - 1:0. Obrovskou šanci pak vychytal ve 41. minutě Muñozovi mladý gólman Rubén Cordano. Udržel tak šance svého týmu na vyrovnání.

Ve druhém poločase pokračovalo obléhání bolívijského pokutového území. Poměr držení míče tomu taky odpovídá, zastavil se na poměru 76:24 pro Kolumbii. Nepříliš záživný zápas rozhodl v 72. minutě Miguel Borja hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Potvrdil tak pozici nejlepšího střelce týmu v této sezóně. Třetí gól pak vstřelil hlavou Mateus Uribe, který doklepl po rohovém kopu a hlavičce Lermy do tyče míč do odkryté brány. V závěru nastaveného času ještě skóroval opět Borja, gól však odvolal VAR kvůli ofsajdu.

Kolumbie tak zvítězila pohodlně 3:0, do příštího zápasu se ale bude muset výrazně zlepšit. Bolívie totiž do zápasu nastoupila skutečně s B-týmem, zatímco Venezuela opět díky návratu některých opor kombinuje mládí se zkušenostmi. V případě, že Kolumbie nezvítězí, se její postupové šance téměř jistě rozplynou. Remízou s Venezuelou by sice díky lepším vzájemným zápasům i lepšímu skóre dotáhla Peru, to by ale doma muselo prohrát, navíc by nesmělo Chile porazit Uruguay. Kolumbie zkrátka kvalifikaci opravdu hodně pokazila a pokud nepostoupí alespoň do baráže, může si trenér Rueda hledat nové angažmá.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele