Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 4. kolo
01.09.2021 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Roman Jaremčuk (© AFP)

Kazachstán díky šokujícímu závěru překvapil Ukrajinu

Naprosto strhující, infarktový závěr dopřáli divákům hráči Ukrajiny a především Kazachstánu. Jasný favorit sice v nastavení druhého poločasu uzmul těsné vedení, jenže v šesté minutě nastavení srovnal domácí hrdina Ruslan Valiullin svou druhou brankou na konečných 2:2.

Ukrajinci vstoupili do utkání z pozice druhého místa v tabulce a každému bylo jasné, že s Kazachstánem by to neměli mít moc těžké. Jenže to by si brankář Stas Pokatilov nesměl vybrat naprosto fenomenální den. Byť od úvodu utkání to tak rozhodně nevypadalo.

Už ve druhé minutě totiž Ukrajinci poprvé zahrozili a hned šli do vedení. Ukrajina se díky postupné kombinaci dostala k hranici pokutového území, kde se k parádnímu voleji dostal kanonýr Roman Jaremčuk. Jeho nádherný projektil se začal snášet do brány přesně v těch správných momentech, takže Ukrajinci vedli.

O pár minut později mohl zaskočenou obranu Kazachstánu potrestat jeden z nejzkušenějších hráčů na hřišti, Roman Jarmolenko. Jenže jeho zakončení putovalo od protihráče s velkým štěstím jen do tyče. Po pětadvaceti minutách trefili Ukrajinci další tyč a od ní se balon odrazil k Sydorčukovi. Ten však ve skluzu napálil jen břevno!

První půle už toho moc nenabídla, ale ta druhá divákům všechno bohatě vynahradila. Prvních pár minut se nic zajímavějšího neudálo a vypadalo to, že Ukrajinci budou bez potíží kontrolovat hru i hlídat výsledek. Dokonce si dovolili stáhnout i kanonýra Jaremčuka.

Po hodině hry se mezi obránce Kazachstánu dostal nabíhající Mykola Matvijenko, jenž se tak ocitl prakticky sám před domácím brankářem. Jenže ten jeho únik zarazil! Úplně stejně na tom byl o pár chvil později kolega Sobol, který rovněž pálil jen do připraveného brankáře Pokatilova!

A pak nastal šok. V 74. minutě totiž domácí Kazachstán potrestal svou návštěvu za přehršel neproměněných šancí. Po dlouhém pasu do vápna obránci Ukrajiny nepohlídali Ruslana Valiullina, který si míč za posledním stoperem zpracoval a z úhlu propálil brankáře Pjatova - 1:1.

V 90. minutě domácí málem otočili, když Ajmbetova vychytal Pjatov jen na poslední chvíli. Třetí minuta nastavení přinesla další zlomový moment a Ukrajincům se zdálo, že je všechno zas v pořádku. Střídající Danylo Sikan si naběhl do vápna a jako první byl u míče, který dokázal dostat za Pokatilova.

Jenže v šesté nastavené minutě (z původních pěti) dokázali domácí naprosto znehybnět svého soka. Stačil zase jeden dlouhý pas na levou stranu vápna, obrana Ukrajiny zareagovala příliš pozdě a dotírající Ruslan Valiullin dokázal v pádu procedit míč skrz Pjatova!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele