Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dor Peretz (© AFP)

Další těsné měření sil Izraele a Skotska, dopadlo asi zaslouženou remízou

V Lize národů i v baráži o evropský šampionát se oba celky potkaly na podzim hned ve třech střetnutích a v pořadí čtvrté nebylo výjimkou, co se týče vyrovnanosti hry na hřišti. Jednou se radovalo v roce 2020 z výhry Skotsko, byť nakonec až po penaltovém rozstřelu, jednou Izrael, jednou se urodila remíza. A právě tenhle rezultát přišel na řadu i v tomto kvalifikačním cyklu.

Obě reprezentace na úvod bojů o světový šampionát tři body nezískaly, domácí nestačili na Dánsko, hosté plichtili s Rakouskem, a ani na druhý pokus si vítězství zkrátka nepřipsaly. Svěřencům trenéra Willibalda Ruttensteinera vyšla lépe první půle, během níž skóroval Dor Peretz, mužstvu kouče Steva Clarka naopak ta druhá, jelikož vyrovnával stav Ryan Fraser.

Hosté se osmělili už po pár desítkách sekund hry, z dálky napřáhl McGregor, nicméně jeho střela doplachtila pouze vedle brány. V 8. minutě se na druhé straně ocitl v daleko lepší pozici Solomon, který tlačil svůj pokus na bližší tyčku, o kousek však do prostoru třech tyčí nemířil. V 9. minutě opětovně zahrozili Skotové, McTominay přitom hlavičkoval jen těsně do zámezí.

Ve 25. minutě zase vstrčil růžky Izrael, a to prostřednictvím stále hladového Solomona, jenže ten v koncovce podruhé neuspěl a tentokráte z hranice vápna nevyzrál na brankáře Marshalla. Ve 38. minutě ho ještě nepřekonal ani jeho spoluhráč Weissman, nicméně ve 44. minutě už ho přece přelstil svým dalekonosným pokusem, směřující přesně do šibenice, parádně Peretz.

Skotsko každopádně po obrátce poměrně rychle odpovědělo na své inkasování, Adams unikl na pravé straně, ve správnou chvíli předal míč blíže do středu Fraserovi, který umístil merunu na bližší tyčku. Obě družstva se pak směrem dopředu nijak zásadněji neprosazovala, vlastně byla dělba bodů nejspravedlivějším řešením tohoto mače, k níž nakonec opravdu doputoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele