Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nir Bitton a Eran Zahavi (© AFP)

Izrael zdolal Moldavsko, druhá příčka se mu ovšem vzdálila

Izrael doma nepodal ideální výkon, na poslední tým skupiny to ale stačilo a Moldavsko odjíždí s porážkou 1:2. Domácí přesto nemají mnoho důvodů k radosti, v tabulce zůstávají třetí a na druhé Skotsko ztrácejí čtyři body.

Izrael bude muset doufat v listopadová zaváhání Skotska v Moldavsku a doma s Dánskem, sám potřebuje uspět v Rakousku a na závěr splnit povinnost proti Faerským ostrovům.

Domácí měli dobrý vstup a fanoušci se radovali už po pěti minutách, Sun Menachem ovšem zakončoval z ofsajdu a tato branka ještě neplatila. Regulérní byla až ta z 28. minuty, Manor Solomon našel ve středu hřiště Erana Zahaviho, útočník PSV Eindhoven využil volného prostoru a svou střelu nasměroval přesně ke vzdálenější tyči - 1:0.

Zahavi tradičně představoval velké nebezpečí a znovu vidět byl ve 31. minutě, Cristian Avram byl tentokráte na místě a stihl odvrátit další pohromu.

Moldavsko o poločase udělalo dvě změny v sestavě a ty nepřinesly kýžený efekt, naopak inkasovalo druhou branku. Ve 48. minutě podnikli domácí rychlý brejk, Zahavi místo střely ještě posunul na Munase Dabbura a ten už to měl hodně snadné - 2:0.

Druhý gól nakonec byl také vítězný a znamenal i ukolébání favorita, Izrael se nikam nehnal a v klidu si strážil své vedení. Pomohla mu k tomu i 85. minuta, na polovině hřiště zbytečně fauloval Oleg Reabciuk a po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy.

Oslabené Moldavsko se sympaticky nevzdalo a ve třetí minutě nastavení spálil tutovku Nicolaescu, který neuspěl tváří v tvář Marcianovi. O chvíli později si oba svůj souboj zopakovali, Nicolaescu si našel centr z trestného kopu a hlavou se postaral o kosmetickou úpravu výsledku.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele