Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Islandská radost (© AFP)

Arménie veze z Islandu pouze bod

Reprezentace Arménie nedokázala zvítězit na Islandu a díky tomu opustila druhou příčku, která znamená postup do baráže. Pro hosty se sice utkání vyvíjelo dobře, ve 35. minutě se prosadil Kamo Hovhannisjan, ale poslední slovo měl Island, konkrétně čtvrthodinu před koncem Ísak Jóhannesson.

Arménie věděla, že pokud přiveze z Islandu tři body, setrvá na druhé pozici. V opačném případě riskovala pád na třetí příčku a přesně to se nakonec stalo.

Island se v této kvalifikační skupině trápí, vyhrát dokázal jen v Lichtenštejnsku a proto si chtěl domácí publikum udobřit výhrou nad Arménií. Úvod zápasu byl ze strany "vikingů" poměrně aktivní, ale gól se vstřelit nepodařilo. Islanďané se také marně dožadovali pokutového kopu, zákrok na Kjartanssona byl posouzen jako dovolený. Až do 35. minuty se Arménie spíše bránila, než přišel ideální centr na malé vápno a tam Kamo Hovhannisjan střelou do protipohybu rozvlnil síť.

Domácí se rozhodli ještě o něco více přidat plyn, jenomže výsledkem byla jen hodně nepřesná hlavička Pálssona. Na druhé straně zase na poslední chvíli vypíchl balón Zelarajánovi Skúlason. Arménie vyhrála první poločas 1:0 a byla na nejlepší cestě toto utkání zvládnout.

Island přichystal na druhou půli hned dvojí střídání, ale navrch měli tentokrát Arménci. Zelaraján pálil těsně vedle a větší přesnost scházela i Barseghjanovi. Domácí se osmělili v 54. minutě ranou do středu branky v podání Jóhannessona, kterou Jurčenko zvládl zlikvidovat.

Každopádně Arménii se vstřelit druhý gól nepodařilo a to nakonec rozhodlo o dělbě bodů. V 77. minutě totiž Saevarsson našel na malém vápně volného Jóhannessona a ten technickou střelou o tyči vyrovnal na 1:1. I když do konce utkání ještě zbývalo několik minut, žádné straně se vstřelit vítězný gól nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele