Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Irové slaví vyrovnání (© AFP)

Kuriózní vlastní gól obral Srby o vítězství

Irové opět nedokázali v domácím zápase zvítězit a jejich postup na MS už se pohybuje pouze v rovině hodně nepravděpodobné teorie. Remíza z tohoto zápasu však bude nakonec více mrzet Srbsko, které až do 87. minuty vedlo a o vedení přišlo pouze kvůli kurióznímu vlastnímu gólu.

Do zápasu podle očekávání vstoupili aktivněji hosté a domácí Irové se pouze bránili. První střela na irského gólmana Bazuna přišla v 6. minutě, nijak jej však nevystrašila. Irové zhruba od 10. minuty vyrovnali hru ve středu hřiště, nedokázali však být nebezpeční v útoku. Do vedení tak šli zaslouženě Srbové. Ve 20. minutě si na Tadićův centr z rohového kopu naběhl Sergej Milinković-Savić a hlavou překonal Bazuna. Ten sice předvedl velmi dobrý reflex, míč však mimo tři tyče nedokázal vytěsnit.

Irové se sice snažili o vyrovnání a napadali rozehrávku soupeře, s míčem na noze však působili zoufale nekreativně. Do šancí se tak dostávali nadále pouze Srbové. Nejprve ve 29. minutě pálil z dobré pozice mimo Milenković, poté o 10 minut později vychytal Bazunu Mitroviće. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Na začátku 2. poločasu Irové trochu zlepšili hru, do šance na vstřelení gólu se však nedostali. Postupně tak opět převzali otěže zápasu hostující Srbové. V 60. minutě se dostal ke střele opět Mitrović, irský gólman Bazunu však skvěle zakročil a podržel svůj tým. Srbský národní tým Irsko výrazně přehrával a Irové mohli děkovat Gavinu Bazunovi, že prohrávají pouze o jediný gól. Irská ofenziva nadále prakticky neexistovala a pokoušela se převážně o centry do vápna, které však jen těžko mohly najít adresáta.

Iry však potkalo neuvěřitelné štěstí, jelikož jim vyrovnání darovali sami Srbové. Po rohovém kopu, po kterém se opět Irové k hlavičce nedostali, se snažil jeden ze srbských bránících hráčů odkopnout míč, zcela nepochopitelně jej však napálil do Nikoly Milenkoviće, od kterého se míč odrazil do brány. Irové tak prakticky bez jediné šance v dosavadním průběhu zápasu dokázali vyrovnat. Nakonec ještě málem brali všechny body, Duffyho hlavička v poslední minutě ovšem mířila jen nad bránu. Zápas tedy skončil remízou 1:1.

Autor: Jaroslav Novotný / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele