Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 2. kolo
27.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gerson Rodrigues (© AFP)

Irsko selhalo s Lucemburskem a MS se mu výrazně vzdálilo

Reprezentanti Irska nedokázali bodovat ani ve svém druhém zápase a po velmi nečekané porážce s Lucemburskem si výrazně zkomplikovali cestu na světový šampionát. Do Kataru se přímo podívá jen vítěz skupiny, baráž čeká na druhého v pořadí. Irové po neúspěchu v Bělehradě (2:3) nenašli recept na dobře organizovanou defenzívu podceňovaného Lucemburska a velmi překvapivě mu podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1.

V tabulce skupiny A se tak nacházejí na úplně posledním pátém místě tabulky se skóre 2:4, zatímco hosté zažili naprosto skvělý vstup do tohoto kvalifikačního cyklu a alespoň vysněná baráž není v tuto chvíli nereálnou metou. Jediný gól tohoto sobotního duelu vsítil Gerson Rodrigues necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Toto utkání nebylo, co se týče sledovanosti, příliš atraktivní, a mnoho vyložených možností se v něm neurodilo.

Favorizovaní domácí si vytvořili první větší příležitost krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Robinson vymyslel přesnou přihrávku do předbrankového prostoru pro rozběhnutého Collinse, ale ten ve skluzu nedokázal překonat připraveného brankáře Morise. V dalším průběhu se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, hosté mohli z ničeho nic udeřit ve 42. minutě.

Pozdější hrdina Gerson Rodrigues napřáhl z obrovské vzdálenosti a gólman Bazunu předvedl jistý zákrok. Zhruba deset minut po přestávce se po přímém volném kopu z levé strany dostal k prudké hlavičce Browne, ovšem protější tyč minul zhruba o půl metru. Krátce po odehrané hodině chtěl na opačné straně otevřít skóre Vincent Thill, jenomže napoprvé byl zablokován a při dorážce ho fantastický vychytal Bazunu.

Domácí se v následujícím průběhu snažili stále častěji tlačit do zakončení a ke skórování neměli daleko v 70. minutě, avšak Collinsova rána proletěla vedle pravé konstrukce o několik decimetrů. Klíčový okamžik byl k vidění přesně o patnáct minut později. Útočník ukrajinského Dynama Kyjev získal odražený balón ve středu hrací plochy a svůj skákavý pokus naprosto parádně usměrnil do levého spodního rohu mimo dosah bezmocného Morise.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, fifa.com, whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
REPLIKATOR

Lemry irský dva roky nevyhrály soutěžní zápas. Doma prohrají i s Lucemburskem

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Ocekavam prekvapeni a vyhru Lucemburska, 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele