Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 5. kolo
04.09.2021 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Irsko jen remizovalo s Ázerbájdžánem, spasil ho Duffy

Irové doma zaváhali a nechávají si po duelu s Ázerbájdžánem jen bod. A za ten mohou být ještě rádi, protože ačkoli šancí měli požehnaně, tak po většinu druhé půle prohrávali. Až Shane Duffy v 87. minutě srovnal.

Asi není třeba moc rozvádět, že Irsko bylo v utkání s Ázerbájdžánem tak velkým favoritem. A je fakt, že od prvních minut Irové svou převahu jasně demonstrovali. V šesté minutě se do zakončení dostal Doherty, jenže centr od Cullena nedokázal usměrnit mezi tři tyče. O pár minut později ve velmi zajímavé pozici Seamus Coleman skvělým čtením hry získal míč, jenže jej napálil těsně vedle.

Ani domácí brankář Bazunu neměl o práci nouzi a rázně mu to tvrdou ranou připomněl Alaskarov. O další zajímavou ránu se pokusil Connolly, jenže brankář Mahammadalijev si nadvakrát poradil. A pak nastal šok. V jediné minutě nastavení totiž Emin Mahmudov udržel míč na hraně vápna a chvíli to vypadalo, že neví, co s ním. Jenže pak ho s přispěním teče jednoho z obránců poslal dělovkou do sítě!

Irsko lapalo po dechu. Gól do šatny bylo to poslední, co Irové čekali. Proto došlo ke střídání a právě nováček na hřišti, Daryl Horgan, oslovil nadějným centrem Molumbyho. Jenže jeho hlavička mířila těsně nad! Do vápna hostí létal teď jeden centr za druhým, ale hostující obrana si s nimi poradila bez větších potíží.

Šancí měli Irové požehnaně. Ale Parrott pálil jen do brankáře soupeře, zatímco Idah hlavou tečoval centr těsně vedle tyče! Irsko se ale nakonec dočkalo zaslouženého srovnání. Dublin ohluchl radostí poté, co v 87. minutě Cullen odcentroval před bránu a Shane Duffy hlavou srovnal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele