Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 5. kolo
04.09.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Turecká reprezentace (© AFP)

Turecko si proti Gibraltaru schovalo góly na druhý poločas

Možná se čekal výraznější rozdíl, ale pro Turecko jsou v tuto chvíli důležitější tři body a uhájení vedoucí příčky. První poločas nebyl ze strany hostů zrovna optimální, ale po změně stran už se ze vstřelených branek radovali střídající Halil Dervişoğlu, Hakan Çalhanoğlu a Kenan Karaman.

Turecko dosáhlo povinného vítězství, které ho před úterním zápasem v Amsterdamu ponechalo na vedoucí příčce s náskokem jednoho bodu. S Gibraltarem se samozřejmě bodová ztráta neočekávala a otázkou spíše byla konečná výše skóre.

V prvním poločase branka nepadla, ale zajímavých situací bylo požehnaně. Hned v úvodu šel do akce VAR, který potvrdil faul Brita a pokutový kop pro Turecko. Enes Ünal však selhal a jakoby tím zaklel Coleingovu branku pro celý první poločas. V dalších příležitostech neuspěli Ayhan, Antalyali ani Aktürkoğlu a po půlhodině hry byl stav nadále 0:0. Bohužel v této době musel Gibraltar také poprvé střídat a zraněného Brita nahradil Pons. Ve 43. minutě měli ojedinělou šanci i hráči Gibraltaru, ale De Barrova střela nebyla příliš razantní.

Po přestávce nehodlal Şenol Güneş nadále riskovat a do hry přišli Dervişoğlu, Hakan Çalhanoğlu a Kenan Karaman. Byl to fantastický tah, protože se všichni střelecky prosadili. Byla k tomu i potřeba štěstí, protože hned z kraje měl Gibraltar obrovskou možnost a Tjan De Barr orazítkoval tyčku!

Turecko se poprvé prosadilo v 54. minutě, když si Çalhanoğlu narazil balón s Dervişoğluem a druhý jmenovaný razantní střelou překonal Coleinga. O jedenáct minut později už Çalhanoğlu nepřihrával a rozhodl se vypálit ze střední vzdálenosti. Udělal dobře, protože jeho rána zapadla k tyči. Tím se Turecko dostalo do pohody a nadále si vytvářelo velké šance.

Sedm minut před koncem si Müldürův centr stáhl ze vzduchu Kenan Karaman a pohotovou střelou od břevno pečetil vítězství na konečných 3:0. Turecko mohlo zvítězit vyšším rozdílem, ale další pokus v podání záložníka Inter Çalhanoğlua orazítkoval brankovou konstrukci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele