Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 1. kolo
24.03.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Norsko v Gibraltaru nezaváhalo a na konto si připsalo "první" povinnou výhru

Reprezentace Norska se na půdě trpaslíka z Gibraltaru dlouho nemohla střelecky prosadit, ovšem těsně před přestávkou vsítila dva důležité góly a nakonec se raduje s celkem hladké výhry v poměru 3:0. Na trávníku dominovala od samého začátku, míč držela ze sedmasedmdesáti procent a svého vyzyvatele přestřílela ve vysokém poměru 13:0, rozdíl ve skóre tak určitě mohl být i mnohem vyšší.

V základní jedenáctce se objevil kanonýr německého Dortmundu Erling Håland a byl znovu hodně nebezpečný. Do střelecké listiny se však tentokráte nezapsal a byl vystřídán krátce po odehrané hodině. Severský favorit si vytvořil svou první větší příležitost ve 4. minutě, kdy se do míče opřel Kristian Thorstvedt, ale domácí branku přeci jen o kousek minul. Neuběhlo ani dalších sedm minut a gólový účet mohl otevřít již zmiňovaný Håland.

Teprve dvacetiletý klenot nejprve nepřekonal brankáře Coleinga chytrou tečí z hranice brankového území a následně na něj nevyzrál ani tvrdou ranou z osmi metrů. Strážce Gibraltaru doslova čaroval i v následujícím průběhu, jelikož krátce po dvaceti minutách hry zlikvidoval dvě bomby aktivního Alexandera Sørlotha. Útočník německého Lipska provětrával defenzívu jasného outsidera i nadále.

Ve 26. minutě pohrdl stoprocentní šancí a z pěti metrů pálil o půl metru vedle protější konstrukce, za dalších dvanáct minut orazítkoval z mírného úhlu přední tyč. Sørloth nakonec rozvlnil síť ve 43. minutě. Po rohovém kopu Midtsjøa z levé strany si udělal dostatek prostoru před hranicí brankového území a přesně hlavičkoval k pravé tyči. Neuběhly ani další dvě minuty a náskok Norska pojistil agilní Thorstvedt.

Po rychlé akci na levém křídle napřáhl z patnácti metrů a nechytatelně se trefil do pravého dolního růžku. Hosté po změně stran lehce zvolnili, i přesto po necelé čtvrthodině druhého dějství definitivně pojistili svůj náskok. Po odvráceném rohovém kopu vypálil z hranice šestnáctky Jonas Svensson a parádně zavěsil k bližší tyči. Svěřenci trenéra Ståleho Solbakkena si pak hlídali dostatečný náskok a Gibraltar vůbec k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele