Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 10. kolo
16.11.2021 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Lotyšska (© AFP)

Gibraltar proti Lotyšsku vedl, skupinu G však zakončil bez jediného bodu

Gibraltar toužil získat ve své kvalifikační skupině alespoň nějaký bod a v domácím prostředí proti Lotyšsku k tomu neměl až zase tak daleko, ovšem hosté nakonec vývoj otočili a radují se ze své druhé výhry v poměru 3:1. Výběr z východní Evropy obsadil páté místo se ziskem devíti bodů a vzhledem k obrovské konkurenci může být celkem spokojen, naopak domácí skončili beznadějně poslední šestí s hrozivým skóre 4:43.

Jeden z největších trpaslíků evropské části vstoupil do úterního zápasu famózně a v 7. minutě překvapivě vsítil vedoucí gól. Po chybě Lotyšska ve středu hrací plochy se Gibraltar dostal do rychlého brejku tři na tři. De Barr pak uvolnil na pravé straně rozběhnutého Liama Walkera, jenž si zkušeně poradil s několik bránícími hráči a pak ze šesti metrů chladnokrevně překonal naprosto bezmocného brankáře Ozolse.

Favorit tohoto utkání ale nezahálel a po pětadvaceti minutách hry srovnal krok. Centr Savaļniekse ztlumil svou hrudí Roberts Uldrikis a zároveň našel dobře postaveného Vladislavse Gutkovskise, který svým volejem propálil pozdě reagujícího gólmana Coleinga. Krátce po odehrané půlhodině mohl převrhnout misky vah na stranu Lotyšska aktivní Uldrikis, jenomže Coleing po jeho střele zblízka předvedl parádní zákrok nohou.

Hosté se přeci jen dostali do vedení deset minut po přestávce, zasloužené branky se dočkal právě Uldrikis. Třiadvacetiletý útočník nizozemského Cambuuru se po rohovém kopu nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a akrobaticky zamířil k levé tyči. Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse definitivně pojistili svůj náskok zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy Raimonds Krollis obdržel krásný pas od pravé koncové čáry v podání Savaļniekse a chytrou hlavičkou se trefil ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele