Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyndon Dykes (© AFP)

Skotové se v Tórshavnu trápili, chvíli před koncem je spasil Dykes

Skupině F suverénním způsobem vládnou Dánové a druhou příčku mají ve své moci Skotové. Ti vezou povinnou a zároveň cennou výhru z Faerských ostrovů, o výsledku rozhodla 86. minutě a v ní Lyndon Dykes.

Skotsko má na třetí Izrael k dispozici už čtyřbodový náskok a v listopadu mu stačí zvládnout duel na půdě posledního Moldavska. V zásobě bude případně mít domácí zápas proti Dánsku, nebo bude vyhlížet izraelskou ztrátu v Rakousku.

Úvod přinesl hodně bojovný fotbal a na první šanci se čekalo dvacet minut, než dostal ve vápně spoustu prostoru Scott McTominay a brankář Gestsson jeho zakončení na bližší tyč vykopl na roh. Hrozili i domácí a o chvíli později spálili obrovskou příležitost. Gordon nejprve vychytal Jónssona, z dorážky si na něj pak nepřišel ani Viljormur Davidsen a útočné manévry před skotskou svatyní zakončila nepřesná hlavička Gunnara Vatnhamara.

Faeřané se soupeře nezalekli a ve 40. minutě opět sahali po vedení, z dálky se do míče opřel Faerø a jeho rána skončila těsně vedle.

Druhou půli otevřel faul Vatnsdala na Christieho, k němuž došlo těsně před pokutovým územím. Po hodině hry pálil z dobré pozice mimo Gilmour, na druhé straně skončilo ve stejných místech zakončení Hallura Hanssona.

Čtvrthodiny před koncem už byl Gilmour přesnější a Gestsson musel předvést kvalitní zákrok. Skotsko každopádně zatlačilo protivníka a přicházely další šance. Gestsson se vyznamenal při hlavičce McGinna a nepřesně znovu střílel Gilmour, než přišla 86. minuta a v ní rozhodnutí. Z pravé strany centroval Patterson, míč si na malém vápně našel Dykes a ten už rozvlnil síť. Na změně skóre nic nezměnil ani VAR, který po několikaminutovém zkoumání vyloučil, že by se jednalo o ofsajd.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Skotsko tip 0:3

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele