Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 7. kolo
09.10.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rakousko zvládlo roli favorita a živí naděje na postup

Rakousko dalo alespoň na chvíli zapomenout na zpackané září a splnilo roli favorita na půdě Faerských ostrovů. Góly rozdělilo rovnoměrně do obou poločasů - v tom prvním otevřel skóre Konrad Laimer, krátce po změně stran pak stanovil konečný výsledek Marcel Sabitzer.

Rakušané si polepšili na deset bodů a dotáhli se na Izrael, manko na druhé Skotsko nadále činí čtyři body.

Favorit od začátku držel míč na kopačkách a snažil se najít cestu k domácí svatyni, skulinky se ovšem neodhalovaly a po dvaceti minutách naopak mohl přijít šok. Po zmatcích v rakouské obraně se v tutovce ocitl Jóan Símun Edmundsson a Daniel Bachmann musel vytáhnout skvělý zákrok, aby udržel bezbrankový stav.

Ten platil ještě pět minut, než po pravé straně utekl Kara a zpětnou přihrávkou našel neobsazeného Laimera, proti jehož zakončení bez přípravy byl Teitur Gestson bezmocný - 0:1.

Definitivní klid do hostujících řad pak mohl přinést a nakonec také přinesl přelom prvního a druhého poločasu. Ve druhé minutě nastavení první půle Gestson vychytal osamoceného Karu a dorážející Grillitsch pálil nad. Krátce po návratu z kabin si prostor ke střele našel Sabitzer, jeden z obránců jeho pokus tečoval a Gestson se jen smutně ohlédl, jak se míč odrazil od tyče do sítě - 0:2.

Faerské ostrovy se na věší odpor nezmohly, Rakušané kontrolovali zápas a mohli přidat další branky. V 57. minutě byl hodně blízko Ercan Kara, jehož rána zazvonila na břevno. Další snahu pak likvidoval Gestson. V 85. minutě si na něho nepřišel Dejan Ljubičić, o chvíli později na něho ani v další šanci nenašel recept Ercan Kara.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele