Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Zápas fotbalových trpaslíků ovládly Faerské ostrovy

Reprezentanti Faerských ostrovů dokázali v zápase o lepší umístění ve skupině Moldavany porazit a zlepšit si tak alespoň národní koeficient. Moldavané naopak pokračují v tristních výkonech. Neporazit podruhé za sebou Faerské ostrovy už se rovná ostudě.

Zápas začali lépe Moldavané, kteří prvních pár minut svého soka zatlačili a projevovala se přece jen jejich o něco větší individuální kvalita. Hned v 7. minutě ale ukázali naopak domácí Faeřané, kde je jejich největší síla. Po přímém kopu Hendrikssona se ocitl nehlídaný před brankářem Avramem Odmar Færø, který ale nepochopitelně míč minul. Tato akce ale domácí nabudila a svého soupeře začali přehrávat.

Ve 23. minutě vstřelil Olsen gól, akci ovšem předcházel ofsajd a gól tak správně nebyl uznán. Moldavská obrana však rozhodně nepůsobila jistým dojmem. Oba týmy si byly vědomy, že nemají na nějaké krásné rychlé kombinace a do šancí se snažily dostávat zejména centrovanými míči. Žádná další velká šance však už v 1. poločase k vidění nebyla. Druhý poločas začal stejně jako končil ten první a k vidění byla spíš úporná bitva než fotbalové utkání. Situaci týmům nezjednodušoval ani sílící déšť. Jako zjevení působil svou fotbalovostí mezi ostatními fotbalisty na trávníku Oleg Reabciuk z Olympiakosu, ani jeho akce však nevedly k ohrožení soupeřovy brány. První solidní šanci ve 2. poločase měl v 64. minutě Nicolaescu, ani on však nedokázala pohnout bezgólovým stavem. To se však podařilo v 68. minutě Olsenovi, který si naběhl na centr Hanssona a hlavičkou zhruba z 8 metrů nedal Avramovi šanci zasáhnout.

Hned o 3 minuty později se pak konečně domácím podařilo využít standardní situaci, když ze závaru po rohovém kopu dokázal do brány míč dopravit Heini Vatnsdal. Moldavsko dokázalo pouze korigovat stav po kuriózním momentu. Gunnar Vatnhamar nezvládl akrobatický obranný zákrok a posunul míč mimo dosah gólmana Gestssona. Ten ještě stáhl unikajícího Nicolaescua, míč však do brány dostal druhý dobíhající hráč Nicolae Milinceanu. Pokud by gól nedal, kopala by se určitě penalta a gólman Gestsson by viděl červenou kartu. Více už se však v zápase nestalo a Faerské ostrovy si tak nejspíš pojistily 5. místo ve skupině.

Autor: Jaroslav Novotný / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele