Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

Zahavi přispěl hattrickem k výhře Izraele na Faerských ostrovech

Izrael se ve skupině F drží ve hře o druhé místo. Svěřenci rakouského kouče Willibalda Ruttensteinera potvrdili na Faerských ostrovech roli favorita a v Tórshavnu došli k pohodlné výhře. Zápas třemi góly režíroval izraelský kanonýr Eran Zahavi.

Ačkoli se favorit zápasu rekrutoval z Blízkého výhodu, první branku vsítili hosté vzhledem ke své roli poněkud netradičně - rychlým protiútokem. Faeřané v 11. minutě na chvíli zavařili svému soupeři, avšak po nepřesném centru přešel Izrael do kontru. Natcho vyslal dopředu Zahaviho, jenž si udělal prostor a levou nohou zakroutil míč do horního rohu brány.

Podruhé Zahavi usiloval o branku po 20 minutách hry, ovšem na přihrávku od Dasy těsně nedosáhl. Po půlhodině hry vystihl rozehrávku domácích Natcho, jenž kolmicí vysunul Dabbura. Útočník německého Hoffenheimu sice překonal brankáře Nielsena, bránu ale netrefil. A když už Dabbur ve 42. minutě rozvlnil síť, nemohl Higler gól uznat, neboť se izraelský forvard nacházel v ofsajdu.

Přesto se hráči v bílých dresech dočkali druhého zásahu ještě před přestávkou. Ve 44. minutě si za obranu Faeřanů naběhl Menahem, jehož ještě Nielsen vyrazil, následně ale Dabbur přenechal balón Zahavimu, jenž se opět nerozpakoval a pumelicí navýšil náskok Izraele.

Sedm minut po změně stran se Nielsen vyznamenal tentokrát proti příležitosti Dabbura po standardní situaci, znovu mu ovšem byl brilantní zákrok k ničemu. Po následném rohovém kopu se totiž do pokutového území domácích probil Solomon, na jehož dravost jistě pamatují též fanoušci české reprezentace. V Tórshavnu utekl Solomon podél brankové čáry, aby v malém vápně našel číhajícího Dabbura. Tomu jen stačilo správně nastavit pravou dolní končetinu, od niž se kulatý nesmysl odrazil za Nielsenova záda potřetí.

Svou hbitost ukázal Solomon také v 68. minutě, kdy v šestnáctce zamotal hlavu dvěma protihráčů, střelou do protipohybu nicméně Nielsena nezaskočil. Gólman Faeřanů totiž reflexivně zasáhl nohou. V závěru se ale Izraelci radovali z ještě jedné trefy. V nastavení si Zahavi narazil míč se střídajícím Abadou, aby zakončením po zemi k tyči zkompletoval hattrick.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele