Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 5. kolo
04.09.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost Dánů (© AFP)

Dánsko vydřelo výhru nad Faerskými ostrovy a zůstává stoprocentní

Reprezentace Dánska má po pěti zápasech plný počet bodů, ale její sobotní vystoupení zrovna nepřesvědčilo. Semifinalista letošního evropského šampionátu se trápil a tři body získal až díky gólu Jonase Winda pět minut před koncem, navíc v době, kdy Faeřané hráli už bez vyloučeného Joensena.

Faeřané byli blízko velké senzaci. Bod s Dánskem by byl historickým úspěchem, ovšem nakonec je z toho další porážka, byť jen jednogólová.

Dánsko bylo velkým favoritem a všechny důležité statistiky ovládlo. Držení balónu bylo dominantní a v 10. minutě také přišla první gólovka. Po rohovém kopu tečoval balón Nelsson a brankář Gestsson jen sledoval, jak míří do tyče! Další šance pak dlouho nepřicházely, až před koncem poločasu zkusil vypálit Christiansen, ale pro Gestssona to nepředstavovalo problém. Na druhé straně zase vyrobil chybu Schmeichel a před Vatnhamarem zívala prázdná branka, kterou však domácí fotbalista netrefil. Ve 45. minutě předvedl krásnou střelu Jonas Wind, jenomže gól kvůli ofsajdu neplatit a tak Dánové hráli s Faerskými ostrovy stále 0:0.

Hostující trenér Kasper Hjulmand se rozhodl osvěžit hru příchody Olsena a Maehleho, ale obraz hry zůstal stejný, tedy převaha Dánů bez přesné koncovky.

V 58. minutě měli domácí obrovskou šanci favorita zaskočit. Olsen prodloužil dlouhý aut a Edmundsson hlavou orazítkoval břevno! Dánové troskotali na obranné hře Faeřanů a ti se blížili cennému bodů. Závěr zápasu si ale zkomplikovali. Joensen byl pozdě v souboji a sestřelil Skov Olsena, načež následovala druhá žlutá. V následující standardce odcentroval Jensen a Jonas Wind hlavou na zadní tyč rozhodl. V oslabení se domácí na odpověď nezmohli a s Dány po statečném boji padli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele