Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 13. kolo
11.11.2021 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Piero Hincapie (© AFP)

Ekvádorští "junioři" zdolali Venezuelu

Bojovné utkání, které bylo skoupé na gólové šance, nakonec ovládli domácí fotbalisté. Trenér Ekvádoru Gustavo Alfaro je známý tím, že dává příležitosti mladým fotbalistům, tentokrát se však opravdu překonal. V základní sestavě se totiž objevili 4 hráči ročníku 2000 a mladší. A vyplatilo se! Svou premiérovou reprezentační trefou totiž strhl vítězství na stranu svého týmu teprve 19letý stoper Piero Hincapié.

Ekvádor začal utkání aktivněji a hned v první minutě se ke střele dostal mladíček Sarmiento, nezamířil však přesně. Venezuela zahrozila z nenápadné akce o něco později, když Machísův centr nabral směr k bližší tyči Domínguezovy brány a ekvádorský gólman musel nepodařený centr/dobrou střelu krotit rukavicemi. Utkání nenabízelo příliš pohledný fotbal, vtipnou akcí se však předvedl Djorkaeff Reasco, teprve 22letý útočník. Ten si zhruba na 45 metrech zády k bráně zpracoval míč a z otočky se pokusil přelobovat gólmana Roma, míč však o metr přeletěl bránu. Kdyby Reasco zamířil o něco lépe, měli bychom žhavého kandidáta na nejlepší gól roku.

První skutečně velkou šanci zápasu měl Venezuelan Machís ve 29. minutě utkání. Po přiťuknutí Ramíreze se dostal ke střele z asi 11 metrů, bránu však těsně minul. Následovala opět hlušší pasáž, přerušená náhle ve 41. minutě gólovou situací. Platův centr z přímého kopu si našel Hincapié, který lehce změnil směr míče, který se od boxujícího gólmana Roma odrazil se štěstím do brány. VAR ještě dlouho kontroloval, zda se Hincapié nenacházel v ofsajdu, či zda míč nezahrál rukou, nakonec ale žádné porušení pravidel nezaznamenal.

Po většinu druhého poločasu byl k vidění podobný obrázek jako v prvním. Největší šance přišla v 51. minutě, když se Byron Castillo dostal k odraženému míči ve vápně a křížnou střelou se pokoušel propálit Rafaela Roma. Ten však skvěle zasáhl a podržel svůj tým. O chvíli později měla Venezuela k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice, Darwin Machís však nevměstnal svou střelu mezi tři tyče. Po těchto šancích opět přišla hluchá pasáž, kdy Ekvádor pohodlně kontroloval hru ve středu hřiště.

Nezáživnou část přerušil až povedenou střelou Gonzalo Plata v 79. minutě, jeden z obránců ji však zblokoval těsně vedle tyče. V 84. minutě měl na hlavě vyrovnání Adrián Martínez, ale z dobré pozice po rohovém kopu hlavou přestřelil bránu. V samém závěru ještě mohl Ekvádoru pojistit vedení Janner Corozo, ten však protiútok pokazil slabou střelou, se kterou si Romo poradil. I přes to ale Ekvádor vedení dokázal udržet, čímž svého soka definitivně připravil o možnost postoupit na MS.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele