Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 6. kolo
05.09.2021 23:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Souboj mládí s veterány skončil bezbrankovou remízou

Ekvádoru se sice podruhé za sebou podařilo udržet čisté konto, s konečným výsledkem však může být spokojenější Chile, které od začátku tahalo za kratší konec, nakonec však díky Sornozově vyloučení mělo blízko i k vítězství.

Ekvádorský trenér Alfaro se skutečně nebojí vložit důvěru v mladé hráče a proti Chile poslal od začátku na hřiště tři 19leté mladíky. I přes velkou výhodu ve zkušenostech na straně Chile ale Ekvádorci začali první poločas lépe. První opravdu velká šance přišla ale až v 15. minutě. Na centr Sornozy z přímého kopu si naskočil jeden ze zmíněných teenagerů Moisés Caicedo a chilský veterán v bráně Claudio Bravo musel předvést velmi dobrý zákrok. Caicedo se pak dostal ještě k dorážce z velmi ostrého úhlu, tu však do brány nenasměroval. Poté až do zhruba 30. minuty byla k vidění nervózní pasáž s převahou faulů.

Největší šanci Chilanů na skórování měl ve 34. minutě Paulo Díaz, který hlavičkoval po přímém kopu Aránguize z dobré pozice těsně mimo. V té době už ale bylo jasné, že ekvádorský gólman Galíndez není zdravotně v pořádku a musel jej nahradit prakticky ihned po této situaci Pedro Ortíz. Po zbytek prvního poločasu pokračovalo marné ekvádorské obléhání soupeřovy brány.

Minutu po začátku druhého poločasu vyzkoušel pozornost Claudia Brava ze značné vzdálenosti skvěle hrající Caicedo, chilský veterán však předvedl spolehlivý zákrok. V 56. minutě vytvořil po rohovém kopu velkou minelu náhradní gólman Ortíz, který podskočil centr. Chile však tuto chybu nepotrestalo. Zlomový moment nastal v 63. minutě, kdy Júnior Sornoza z Ekvádoru došlápl na koleno Claudia Baezy a po červené kartě se poroučel ze hřiště. Ačkoliv nešlo Sornozovi úmysl vyloženě prokázat, za toto se červené karty zkrátka udělují správně. I přes vyloučení Sornozy byl však Ekvádor nadále lepším týmem a v 74. minutě měl obrovskou šanci na skórování Estrada. Ten však, ačkoliv byl v pokutovém území zcela nehlídán, poslal svou hlavičku jen těsně vedle tyče. Zbytek zápasu už pak nenabídl žádné větší šance a oba týmy si tak rozdělily po bodu.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele