Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 11. kolo
08.10.2021 02:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Enner Valencia (© AFP)

Ekvádor se díky výhře nad Bolívií vyšvihl na 3. místo

Pouhých 19 minut stačilo Ekvádorcům k tomu, aby si vypracovali zcela pohodlný náskok, který drželi až do konce zápasu. Právě díky třígólovému polštáři tak mohl trenér Alfaro poslat poprvé v kariéře do reprezentačního zápasu Jeremyho Sarmienta, kterého si tak Ekvádor pojistil pro budoucí reprezentační srazy. Sarmiento si totiž doteď mohl vybírat mezi Anglií, Ekvádorem a Španělskem.

Na první gól si museli fanoušci počkat až do 14. minuty, akce však stála za to. Zkušený Mena vysunul na pravém křídle ve fantastické formě hrajícího mladíka Castilla, který poslal přesný centr na bližší tyč, který usměrnil do brány Michael Estrada a zaznamenal tak svůj pátý kvalifikační gól. O pouhé tři minuty později už to bylo o dvě branky. Další mladík Moisés Caicedo vysunul za obranu kapitána Ennera Valenciu, který zakončil přesně na zadní tyč Lampeho brány. Konečně tak prolomil střelecké trápení a díky tomuto gólu se stal nejlepším střelcem ekvádorské historie.

Z Valencii evidentně spadla tíha a v 19. minutě si připsal reprezentační gól číslo 33. Moisés Caicedo vystihl rozehrávku od obránců, následně se Estrada řítil sám na brankáře Lampeho a po sérii odrazů se nakonec k zakončení do odkryté brány dostal zmíněný Valencia.

Po této gólové smršti tempo zápasu logicky polevilo a Ekvádor spíše kontroloval pohodlný náskok. Jedinou šanci Bolívie si připsal střelou z dálky Henry Vaca v samém závěru poločasu.

Druhý poločas stejně jako konec prvního probíhal v režimu údržby. Ekvádorci spíš šetřili síly na další střetnutí a Bolívie se zase nebyla schopna do šancí vůbec dostávat. Zároveň také ve středu hřiště docházelo k většímu množství faulů, které kouskovaly hru. První velkou šanci si připsal až v 74. minutě Joao Rojas, který hlavičkoval těsně vedle po rohovém kopu. V 78. minutě na sebe upozornil mladý Jeremy Sarmiento střelou z hranice vápna. Nezamířil však přesně. Alespoň čestného úspěchu mohla docílit Bolívie těsně před koncem, před dotírajícím Martinsem však stačil zakročit Moisés Ramírez. Ekvádor si tak připsal pohodlnou výhru 3:0 a v tabulce poskočil na 3. místo.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele