Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 18. kolo
30.03.2022 01:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Julián Álvarez (© AFP)

Ekvádor - Argentina 1:1

Tak nakonec ani nebezpečný Ekvádor nedokázal přerušit argentinskou šňůru bez porážky, která se natáhla na 31 zápasů. Naopak mohl být rád, že v nastaveném čase dokázal ještě zápas alespoň zremizovat. Za Argentinu si svou premiérovou trefu připsal mladý talent Julián Álvarez.

Poprvé v zápase zahrozili domácí, když se po dlouhém nákopu z přímého kopu dostal k hlavičce Robert Arboleda. Tu však zblokoval jeden z obránců těsně nad břevno. Do vedení šla ale Argentina ve 24. minutě po pěkné kombinační akci. Na jejím konci stál Julián Álvarez, který nadvakrát uklidil míč k tyči Galíndezovy brány a otevřel si tak reprezentační střelecký účet. Velkou šanci na vyrovnání měl Ekvádor pár minut poté. Hlavičku Michaela Estrady dokázal Rulli vyrazit pouze před sebe a před dorážejícím Robertem Arboledou musela míč odklidit hostující obrana. Naopak na druhé straně se musel vyznamenat v bráně Ekvádoru naturalizovaný Argentinec Hernán Galíndez proti hlavičce Otamendiho.

Druhý poločas začali Ekvádorci pěkně zhurta. Mladík Moisés Caicedo natáhl ke střele a jen těsně minul tyč po pravé ruce gólmana Rulliho. To mohl být krásný gól. Stejný moment se opakoval v 63. minutě, pouze Caiceda tentokrát vystřídal v pozici střelce Ángel Mena. Ani on však svou střelu nevměstnal mezi tři tyče. Šancí se v zápase příliš mnoho neurodilo, ale zvýšit na 0:2 mohl z přímého kopu Messi, nicméně z úctyhodné vzdálenosti těsně minul růžek ekvádorské brány. Ekvádor díky jistotě postupu nemusel být nijak zvlášť nervózní, k vyrovnání se navíc dostal díky smolnému momentu pro Tagliafica. Ten totiž nechtěně tečoval rukou nebezpečnou Platovu hlavičku a v samém konci utkání tedy dostal Enner Valencia možnost zahrávat penaltu. Tu sice Valenciovi brankář Rulli vychytal, míč ale vyrazil jen zpět k němu a doklepnout míč do poloprázdné brány už pro zkušeného útočníka nebyl problém. Zápas tedy skončil remízou, která ovšem pro oba týmy už prakticky nic neřešila.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele