Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Joakim Maehle (© AFP)

Dánsko pokračuje ve spanilé jízdě a má jistý postup

Skvělý rok prožívá dánská reprezentace, která získala bronz na mistrovství Evropy a suverénním způsobem proplula na světový šampionát do Kataru. V kvalifikaci vyhrála i osmý zápas, znovu přitom neinkasovala.

Dánové doma porazili Rakousko a jedinou brankou o tom rozhodl Joakim Maehle. Hostujícímu týmu se kvalifikace nepovedla a od úterního večera ví, že se z ní na MS nedostane.

Fanoušci v Kodani se nedočkali zápasu z kategorie nejatraktivnějších a na první příležitost si museli počkat do 23. minuty, o to větší příležitost se ale urodila. Maehle vybojoval míč a připravil tutovku pro Andrease Skova Olsena, který z několika metrů nedokázal propálit Bachmanna.

Rakousko kontrovalo o dvě minuty později, Alaba rozehrál trestný kop a jen těsně nad hlavičkoval Martin Hinteregger.

V prvním poločase byly k vidění dvě střely na bránu a rovněž tu druhou vyprodukovali domácí. Po půlhodině hry se v pokutovém území hezky uvolnil Mikkel Damsgaard a rychlým zakončením pořádně protáhl Bachmanna.

Bachmann byl klíčovou postavou Rakouska a znovu do akce musel i krátce po změně stran, nejprve si na něho nepřišel Delaney a z dorážky neuspěl ani Skov Olsen, ten se ovšem nacházel v ofsajdu. Dánská aktivita každopádně nakonec přinesla své ovoce a architektem gólové akce byl Delaney. Před ním se rozestoupila rakouská defenzíva, záložník prošel až do pokutového území a svůj postup zakončil přistrčením na volného Maehleho, který uklidil míč k tyči - 1:0.

Delaney se znovu připomněl v 67. minutě a po faulu Bachmanna se pískala penalta, ta ale byla rychle odvolána, jelikož Delaney se v momentě přihrávky nacházel v ofsajdu.

Rakušané se nedokázali dostat do tlaku, za celé utkání ani jednou netrefili prostor mezi tyčemi a výjimkou nebyl ani Louis Schaub, v 83. minutě nezužitkoval zajímavou pozici na hranici velkého vápna a střílel mimo.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele