Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 12. kolo
14.10.2021 22:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Moises Villaroel (© AFP)

Bolívie zdecimovala Paraguay a je stále ve hře o postup na MS

V Evropě je často Bolívie považována za otloukánka, který je fotbalově někde na úrovni Lucemburska a těží pouze z výhody extrémního domácího prostředí v La Pazu. To druhé je pravda, to první už dávno ne (čímž nechci urazit zlepšující se Lucembursko). Je možné, že v budoucím cyklu už s Bolívií soupeři budou muset počítat jako s jedním z možných adeptů na postup na MS. V tomto zápase se o tom nepříjemně přesvědčila Paraguay.

Od začátku bylo jasné, který tým bude na hřišti pánem a nebylo to tím, že by Paraguay nestíhala fyzicky, jak si fanoušci často myslí. Bolívie byla od začátku lepší, přesto první náznak šance měla Paraguay po střele Almiróna v 10. minutě. Ta však šla hodně vedle brány. Ve 20. minutě musel předvést paraguayský gólman Silva první dobrý zákrok proti hlavičce vlastního hráče, svůj tým však podržel. O chvilku později si Silva poradil také s hlavičkou kapitána Martinse.

Ve 21. minutě však poprvé kapituloval. Rodrigo Ramallo se středem hřiště prosmýkl ke střele z 20 metrů a nechytatelnou krásnou ranou vymetl šibenici. Obrovskou šanci na vyrovnání měla Paraguay ve 27. minutě, kdy z nenápadné akce trefil ve vápně míč do ruky Sagreda a rozhodčí odpískal penaltu. Tu však trestuhodně zahodil útočník Sanabria, který tak stále drží v reprezentaci úctyhodně špatnou bilanci 26 zápasů/2 góly.

Ve 35. minutě střílel z velké dálky Sánchez, Carlos Lampe si však s touto střelou snadno poradil. Největší šanci měla Paraguay ve 40. minutě a opět šlo o střelu z obrovské dálky. Matías Villasanti však napálil míč přes skrumáž těl, takže gólman střelu neviděl a mohl být velmi rád, že míč zamířil těsně vedle tyče.

Pokud v prvním poločase Paraguay dokázala hrozit alespoň střelami z velké dálky, ve druhém poločase už byla převaha jasně na straně Bolívie. Ve 48. minutě se ke střele na hranici vápna dostal Martins, zamířil však vysoko nad. O 5 minut později už to ale bylo 2:0. Algarañaz se vynikajícím způsobem dostal kličkou za obrannou linii a vysunul napravo Martinse. Toho sice ještě vychytal Silva, k jeho smůle ale míč vyrazil pouze přesně do běhu dobíhajícími Moisési Villarroelovi, který míč pokopl do brány.

Paraguay se sice snažila o snížení, její akce však vyzněly naprázdno. Naopak v 69. minutě opět musel skvěle zasáhnout Silva proti Martinsovi. Zápas rozhodl v 84. minutě střídající Víctor Abrego, který kličkou obešel stopera Gómeze, se štěstím i gólmana Silvu a do prázdné brány akci zakončil gólem. Razítko na vítězství pak v poslední minutě nastaveného času dal Roberto Fernández krásnou střelou na bližší tyč. Zdánlivě pouze korekce skóre však zajistila, že se Bolívie prozatím dostala v tabulce právě před Paraguay.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

TIP: 0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele