Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 9. kolo
02.09.2021 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Roger Martinez (© AFP)

Kolumbijci vezou z La Pazu bod

S remízou nejspíš ani jeden tým nebude příliš spokojený, nicméně žádné body z vysokohorského prostředí v La Pazu se neodmítají. Větší zklamání však určitě zažívá Bolívie, která byla po většinu zápasu mírně lepším týmem.

Začátek zápasu byl z obou stran poměrně aktivní, ale první náznak příležitosti přišel až v 6. minutě. Davinson Sánchez ve vápně podcenil centrovaný balón a boolívijskému kapitánovi Martinsovi chyběl krůček k tomu, aby se dostal k míči sám před Ospinou. První střela na bránu přišla v 10. minutě, když vypálil zpoza vápna Kolumbijec Cuadrado, trefil však jen náruč gólmana Lampeho. Bolívie se k první nebezpečné střele dostala o 5 minut později, Erwin Saavedra však svou dělovku poslal poměrně vysoko nad bránu.

Tempo utkání soustavně klesalo a k vidění byly jen občasné pokusy z veliké dálky, které měly jen malou naději na úspěch. Nejblíže ke gólu tak měla Bolívie ke gólu po kuriózní situaci, kdy Davinson Sánchez poslal od půlící čáry prudkou "malou domů", aniž by se podíval, zda je gólman Ospina připraven. Míč však naštěstí pro Kolumbii asi o metr a půl minul bránu. Jedinou kolumbijskou šanci si připsal ve 40. minutě Roger Martínez, který hlavičkoval ve vápně, míč však nasměroval jen doprostřed Lampeho brány.

Druhý poločas začali lépe domácí, k většímu ohrožení brány se však nedostali. V 55. minutě tak mohla udeřit Kolumbie. Andrés Andrade se dostal v rohu pokutového území zcela sám k míči, jeho střela však těsně minula vzdálenější tyč. Tato situace Bolívijce znovu nakopla a sevřeli Kolumbii v tlaku. Blízko ke gólu měl v 59. minutě Algarañaz po závaru ve vápně, bránu však pod tlakem vysoko přestřelil. V 69. minutě se po delší době do šance dostali Kolumbijci a byl z toho gól. Roger Martínez se uvolnil na křídle, protlačil se do vápna a překvapil střelou na bližší tyč Lampeho - 0:1.

Bolívie se snažila o rychlé vyrovnání, brzdily ji však nepřesnosti. V 83. minutě však přišla naprosto fantastická bomba Fernanda Sauceda, který odvážně šel do střely i přes nebezpečný skluz soupeře a úchvatnou dělovkou vymetl z 25 metrů šibenici Ospinovy brány. Ve zbytku zápasu už se nic zásadního nestalo a oba týmy si tak připsaly po bodu.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele