Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 2. kolo
27.03.2021 18:00 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

Bělorusko přestřílelo Estonce 4:2, dvakrát se trefil Lisakowič

Důležitou výhru 4:2 si na úvod kvalifikace připisují Bělorusové. V domácím prostředí Minsku se sice dvakrát dostali do potíží, ale pokaždé dokázali rychle zareagovat. Po vyloučení Karla Õiguse čtvrthodinu před koncem pak strhli vedení na svojí stranu a už ho nepustili. Brankáře Igonena postupně překonali dvakrát Lisakowič, jednou Kendyš a Savicki. Za Estonsko dvakrát skóroval Anier.

Bělorusové sice vstoupili do zápasu aktivně, ale jakmile se dostali do blízkosti hostující šestnáctky, přišla křeč. Estonci neměli problém zachytávat běloruské útoky a vyčkávat na vhodné brejkové příležitosti. Po jednom z nich musel poprvé do akce Hutar a ve 31. minutě šlo Estonsko překvapivě do vedení. Dlouhý pas za obranu si převzal Henri Anier a dokonce ani trojice Bělorusů mu nedokázala vzít balón, načež Anier pak tvrdou ranou pod břevno zařídil změnu skóre. Estonsko šlo podobně jako proti Česku do vedení a muselo čelit zvýšenému náporu soupeře.

A stejně jako ve čtvrtek o vedení rychle přišlo. V závěru první půle Igonen vyrazil střelu Naumova a poté co akce ještě pokračovala došlo k nešťastnému zákroku Vaštšuka, který sudí posoudil jako penaltový. Vitalij Lisakowič následně pokutový kop bez problému proměnil a zařídil přeci jen spravedlivější poločasovou remízu.

To nejlepší ale přišlo ve druhém poločase. Estonsko šlo v zápase ještě jednou do vedení, když tentokrát v 55. minutě Henri Anier za obranou dopravil vrácený balón do sítě. Ani stav 2:1 Estoncům nevydržel. V 64. minutě přilétl do vápna hostí centr a Jurij Kendyš hlavičkou od země srovnal na 2:2.

Bělorusové se s remízou nehodlali spokojit a v závěrečné fázi zápasu si vytvořili velkou převahu. Ta se ještě umocnila, když v 77. minutě uviděl druhou žlutou kartu Karl Õigus a Estonsko tím pádem muselo do oslabení. Toho domácí využili po chvilce a dlouhý nákop za obranu poslal lobem přes brankáře Igonena Pavel Savicki.

Bělorusko následně neponechalo nic náhodě a rychle vstřelilo i čtvrtý gól, kterým odskočilo na rozdíl dvou branek. Vitalij Lisakowič zkusil ze střední vzdálenosti vypálit a jeho pokus možná trochu překvapivě zapadl do branky. Estonsko závěru zápasu nezvládalo emočně a hlavní arbitr Hennessy ještě rozdal několik žlutých karet. Domácí tým byl aktivní až do úplného konce, ale prosadit už se nedokázal. Bělorusko vstoupilo do kvalifikace o mistrovství světa vítězně, Estonsku nasázelo čtyři branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Akinfeev

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele